19 Nisan 2024 Cuma

İmamların Öcü*


 

… ..

Cemaatlerin askeri okullar çalışması

… ..

Sözde kâr ortaklığı adı altında yüz binlerce insandan para toplamış, bankacılık sektörüne girilmişti. Enver Ören telaşlanmış, askerlerle görüşmek için çabalıyordu. Televizyon kanalında program yapan ünlü kadınlara helikopterlerle tatlı getirip, milyon dolarlık villalar hediye eden Enver Ören’in o günlerden”Sana paşalardan randevu aldım,” diyen bazı gazeteci ve siyasilere büyük paralar ödediğini, dönemin gazetecilerinin çoğu bilir.

… .. Ören çaresiz kalınca aklına mektep yılları gelir. Ne de olsa Kuleli’den sınıf arkadaşlarının bazıları general olmuştur. Muvazzaflara ulaşması zor olunca emekli olanları bulur. Hediyelere boğar çoğunu… 28 Şubat’ın kudretli generali Çevik Bir, Enver Abi’nin Kuleli’den sınıf arkadaşıdır. Ocağına düşmüştür Çevik’in. Türkiye gazetesi ve TGRT 28 Şubat’ın faziletlerinden dem vuran haber ve yorumlarla seyircisini şaşırtır. Ama Enver Abi’nin bir bildiği vardır.

Önce 14 ünlü ismi holding bünyesine alır. Gazetede bazılarına köşe verir, ekranlara çıkarır. Sonra 29 olur sayı. Söylentiye göre Çevik Bir, sınıf arkadaşı Enver’e “Şunları da istihdam et…” diye emir göndermektedir. Holding bünyesinde sayı 40’a ulaşır. Okullar, hastaneler, haber ajansı, bölge müdürlükleri, şoförler, matbaa işçileri, gazete dağıtım ve pazarlamacıları derken, asker yakınlarına açılan kadro binleri bulur.

Çeşitli gazete ve dergilerde “irticacı şirketler”le ilgili birbirinden farklı listeler yayımlanmaktadır. İhlas ismi bazılarında geçse de çoğunda yoktur. Enver Abi’nin kulağına eğilenler “atlattık” derler ama şirkette çatırdama başlamıştır. Başta İhlas Finans olmak üzere şirketler değer kaybeder, para yatıranlar geri alamaz

Enver Ören’e ait İhlas kuruluşlarında askeri okullardan atılan öğrencilerin de yerleştirildiği bir

gerçektir. Ancak sayıları kısıtlıdır. Atılan öğrencilerin aile ve yakınlarının gayretleriyle gerçekleşmiştir. Bu arada, Gülen Cemaati mensuplarının İhlas’a mesafeli durduklarının da altını çizmeliyiz. Bir de Enver Abi’nin sağlamcılığını …

Enver Ören’nin Gülen Cemaatine mesafeli duruşunun çeşitli sebepleri olmakla beraber, asıl meselenin ekonomik rekabet olduğunu belirtmekte fayda var. Zira Gülen’in Zaman gazetesi yayına başladığı günden itibaren Türkiye gazetesinin potansiyeline el atmış ve abonelik konusunda bazı bölgelerde ciddi tartışmalar yaşanmıştır. Ören’in yakın çevresine, “Bunlar bizim bahçeye göz dikti,” diye şikayet ettiği bilinmektedir.


Kuleli’deki ilk Cemaat operasyonu

… ..


Türkeş: Orduyu siyasete bulaştırmayın

… ..

“Teğmenler Örgütü”nün Ankara’da “asrın soygunu” olarak bilinen Kocabeyoğlu Pasajı soygunun yanısıra başka eylemlere de katıldıkları resmi kayıtlara girmiştir. İzmit'te 12 Eylül sonrası iki teğmen idam edilmiş, bazı teğmen ve askeri personel çeşitli eylemlerde polis ya da asker tarafından öldürülmüştür. Ünlü Devrimci Sol davasının en önemli sanıkları arasında, duruşmalarda don- atletle kalıp cezaevindeki tek tip elbise uygulamasını protesto eden teğmenler de vardı. Ne yazık ki PKK’ya katılanlar da vardır. Devre arkadaşları tarafından operasyonda vurulanlar da…  … 1980 sonrası askeri okullardaki ilk operasyona dönelim.

… ..



*İmamların Öcü  &  Yavuz Selim Demirağ

Kırmızı Kedi Yayınevi

2015


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder