7 Şubat 2016 Pazar

En Güzel Hediye *

Sema Maraşlı; kısa öyküleren oluşan kitabı159 sayfa. Gençlerin dersler çıkarabileceği eseri büyükler de okuyabilirler...
-Kısa alıntıları paylaşalım:
Atasözü
-... .. Konuşmama hayatımı değiştiren bir atasözüyla başlamak istiyorum, deyince salodan çıt çıkmaz oldu.
-Öğrenciler merakla onu dinlemeye hazırdılar. Salih Bey istediği havayı sağlamıştı. Konuşmasına devam etti.ç
-“Akıllıya kırk gün deli demişler, deli olmuş.” İşte bu atasözü benim hayatımı değiştirdi. Eğer bugün bir serseri değil de tanınmış bir yazar olmuşsam bunda bu atasözünün büyük rolü vardır.
-Çocuklar iyice meraklanmışlardı. Salih Bey devam etti:
-Bazı çocukların lâkapları vardır. Benim de çocukluk lâkabım “Sinirli Salih”ti.  Bu lakabı nasıl mı aldım? Şimdi size bunun hikâyesini anlatacağım. ... ..
-... ..”Kafasız Kâmil”... ..
Koku
Gurur
On İyilik
Şalgam
Çatışma
En Güzel Hediye
Sevgi
Açıkgöz Anne
Sivilce
-... .. güzellik bence kişinin gülüşündedir. En güzel insangüler yüzlü, gülümsemeyi bilen insandır. ... .. Her gülümseme güneş gibi sıcaktır. Her sıkıntı kar gibi soğukur. Güneşi gören karlar nasıl erirse gülümseyen bir yüzü gören sorunlar da erir. ... ..
Bakış Açısı
-... .. En kötü şartlarda bile mutlu olan insanlar vardır. Hayat şartları çok iyi olduğu hâlde mutsuz insanlar çoktur. Güzel bakan, hayatın güzelliklerini görür. Güzellik önce beynimizde olmalıdır. ... ..
-Şükreden, güzelliklere kavuşur, Şikâyet edenin derdi çoğalır. Her şey birbirini çeker. Yeter ki sen mutlu olmayı bil, ... ..
Fırça Görmeyen Dişler
Dert Ablası
Ağız Tadı
Genel Müdürün Oğlu
Pişmanlık
İncili ile Düldül
İçimdeki Ben
Zor Olan iyilik

*En Güzel Hediye – Sema Maraşlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder