3 Nisan 2016 Pazar

40’ında 40 Kadın *

Toplumun her kesiminden kadınlar,  kendilerini “kadınların penceresinden” anlatıyorlar. Onları tanımak isteyenler için ilgi çekici bir kitap. 147 sayfa.... bir solukta okunabilecek kırk hayat öyküsü kısa bölümler halinde sunulmuş.
Kadınların farklılıkları sadece yaşadıkları sosyal çevrelerde.... okudukça ortak özelliklerini de bulabileceksiniz. Kitabı okumanız için gerekçe oluşturabilecek kısa bir bölümü paylaşalım.
-... .. İçimizdeki kotkuları değiştirmemiz gerekiyor.Toplumumuzda dişiliğimiz baskın olarak yetişiyoruz biz. Önce eril bir kadın yetiştirmeye çalışıyor anne-babalar. Bunu kırmak benim beş yılımı aldı. Dişi olmak, belki seksilikle bağdaştırılıyor ama aslındabu doğru değil. Dişilik seksilik demek değil. Tamamen kadınsı özelliklerimizi, içgüdülerimizi, özgüvenimizi, dişi özelliklerimizioturtmak demek aslında. Bu da yumuşak olmayı, erkeğe güvenmeyi, hayata güvenmeyi, şifacı özelliğimizi kullanmayı, belki âşık olabilmeyi ve karşımızdaki erkeği aşka programlamayı ve ilişkimizin çerçevesini çizebilmeyi göstermek. Dişilik bu aslında. Anne-babalar bize bunları öğretmediği gibi bizleri baskılıyorlar. Onun için de dişi özelliklerimizi öğrenmeden, eril kadınlar olarak yetişiyoruz. Dişilik, etek giymek demek değil. Makyaj yapıp, krem sürmek de değil. Dişilik benim özgüvenimi kaınlığımdan almam demek.O kadınlığı öğrenmek için bize müsaade etmiyorlar.
Kadınlar dişiliklerini, bizim gibi toplumlarda aslında 40 yaşında fark ediyorlar, o dişilik elbisesini ancak o zaman giyebiliyorlar. 30’lu yaşlar biraz hazırlık buna. <<<<ne yapıyoruz? Eski zamanların verdiği korkulardan arınmaya çalışıyoruz o dönem. 40’kımıza geliyoruz ve harika oluyoruz. ... ..
... .. ne zaman 40’ımıza başlıyoruz, ... .., kadınlığımızı, dişiliğimizi giyiyoruz üzerimize ... ..  30’lu yaşlardaki kadınlare erkeklerle gizli bir savaşa giriyor. O kadar zor bir şey ki, bütünleşemiyorlar bir türlü. ... ... korkuları atmamız gerekiyor. ... ..Ne zaman 40 ouyor, o zaman tatlı tatlı kendimize güvenerek, birbirimizi severek, yumuşacık güzel bir sevgi ilişkisi kurmaya başlıyoruz. Ben ce bu da çok kıymetli. Pek kıymeti bilinmiyor ama yaşayan bunu bilir.


*40’ında 40 Kadın - Tuluhan Tekelioğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder