26 Nisan 2016 Salı

Ferrari’sini Satan Bilge *

Himalayalar’ın tepesinde mistik hayat iksiri bulduğunu anlatan... ..  eski bir avukatın öyküsü... .. ruh zenginliğini yakalamanın sırları verilmeye çalışılıyor...
Robin Sharma’nın, huzura ulaşmanın  ve yaşamın şifrelerini bulmanın gayreti içinde anlattıklarını okurken; aşina olduğumuz değerleri hatırlayabilirsiniz. “Huzuru benliğinizin içinde bulmak için yeni alternatifler sunulmaya mı çalışılıyor?” sorusu akıllara gelebilir. “Sahip olduğumuz değerleri aşan ne var? bakış açısıyla da okuyabilirsiniz.
Satırlar arasında geçen “spirütüel güç, bilge kişi, Yogi Raman, Sivana Sistemi kavramlarına takılmadan, sorgulayıcı bir anlayışla okuyarak anlamlar çıkarılabilir.
Genelde “evrenin bir parçası” ve özelde ise “insan” olmanın hazzını sorgulamaya fırsat veren bir eser.
Hayata bakış açınızın ne kadar önemli olduğunu, huzur için bazen düşüncenin, tefekkürün ve zikrin önemini düşünmeye başlayabilirsiniz... Gönül gözümüzü açtığımızda, bizi saran her duygunun, çevremizdeki her şeyin Yaratıcı’mızı işaret ettiğini yeniden fark edebilirsiniz... ..
Kısa alıntıları paylaşalım:
-... .. daha fazla prestij, daha fazla zafer, daha fazla para, ... .. Çoğu kişinin ancak düşleyebileceği her şeyi elde etti: Yıldızlara varan mesleki şöhret ile yedi basamaklı bir gelir, ünlülerin tercih ettiği bir semtte olağan üstü bir malikhane, özel bir jet, ... ..
-Dışardan görünenin tam aksine her şeyin böyle bir rüya gibi olmadığını biliyordum. ... .. yaklaşan kötü sonun işaretlerini gözleyebildim. ... ..
-Çoğu aklı başında insan evlerinde aileleriyle zaman geçirirken, biz, saatin iki kölesi, çelik ve camdan bir gökdelenin altmış dördüncü katında dünyayı elimizde tuttuğumuzu düşünerek, başarının aldatıcı görünümüylr körleşmiş halde canla başla çalışıyorduk. ... ..
-Hiçbir şey onu tatmin etmiyordu. Sonuçta evliliği yıkıldı, artık babasıyla konuşmuyordu, herhangi birinin isteyebileceği her türlü malvarlığına sahip olduğu halde, aradığı şeyi hâlâ bulamamıştı. Bu duygusal, fiziksel ve ruhsal açıdan ortadaydı.
-Elli üç yaşına geldiğinde yetmişlerinde gibi görünüyordu. ... .. dengesiz yaşam tarzının getirdiği muazzam stres nedeniyle yüzü kırışık içindeydi. ... .. Kendini sürekli hasta ve yorgun hissettiğini söylerdi. Espri anlayışını yiitirmişti ve artık gülmüyordu. ... ..
-Sonra olan oldu. ... ..
-... .. “... .. her şeyin bir nedeni olduğunu öğrendim,” demişti. “Her olayın bir amacı ve her yenilginin verdiği bir ders vardır. ... .. Geçmişinden asla pişmanlık duyma. Bunun yerine onu bir öğretmen olarak kabul et.” ... ..
Sivana Bilgeleri İle Büyülü Karşılaşma
... ..
-... .. En sıradan şeylerdeki güzelliği fark etmeye başlamıştı. Bu ister yıldızlı bir gece, ister yağmurdan sonra bir örümceğin ağ örüşü olsun. ... ..
En Harikulade Bahçe
-... .. Kaygı zihin gücünün büyük kısmını tüketir ve er ya da geç ruhu yaralar. “En verimli şekilde yaşamak için bahçenin kapısında bir koruyucu gibi durmalı ve yanlızca en iyi bilgilerin içeri girmesine izin vermelisin. Olumsuz düşünce lüksüne gerçekten sahip değilsin, ... ..


*Ferrari’sini Satan Bilge – Robin Sharma *

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder