3 Haziran 2019 Pazartesi

Bir Dünya Kurmak / Hüsnü Özyeğin’in Yaşam Öyküsü *


İlk Sermayesi diplomalarıydı. Kolundaki biricik altın bilezik aldığı eğitimdi. Hüsnü Özyeğin o”sermayeden bir dünya kurdu.Türkiye’nin en zengin işadamlartı sıralamasında ilk sıralarda yer aldı. İş hayatınabi,r profesyonel olarak başlamış, bankacılıkta en genç genel müdür olarak yükselmişti.Banka yöneticiliğinden banka sahhipliğine dönü
Şen meslek yaşamında, bu terakkiyi sonuna kadar başarıyla tamamlayabilen isimdi. Kurduğu, büyüttüğü Finansbank’ı 19 yılın sonunda sattığında Türkiye’ye yapılan en büyük yabancı sermaye yatırımı gerçekleşmişti.Türkiye’nin en çok merak edilen ve başarısının ardındaki sırrı keşfedebilmek istenen ismiydi.
            Özyeğin bankasını sattıktan sonrada FİBA Holding ile yatırımlarına devam etti. Sosyal sorumluluk projeleri, Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluşu ile başdöndüren temposu hiç dinmiyordu. En zenginler listesinden çok , “gönlü zenginler” sıralamasında yer almayı önemsiyordu.
            Bu kitapta tüm yaşamı, hayat felsefesi, çalışma alışkanlıkları ve bilinmeyenleriyle Hüsnü Özyeğin’i tanıyacak, başarısının ardındaki o üç sihirli sözcükle tanışacaksınız; “Çalışmak, çalışmak, çalışmak...”

“Yaşam öykümün içinde benim de bir kahramanım var. Eşim Ayşen Özyeğin, 42 ıldır kesintisiz ve karşılıksız desteğiyle öykümü çeşitlendirdi, renlendirdi; girişimci cesaretimi hep destekledi. Sayısız eksiklerimi tamamladı. ... ..”




*Bir Dünya Kurmak / Hüsnü Özyeğin’in Yaşam Öyküsü & Rıdvan Akar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder