23 Ağustos 2015 Pazar

Beni Sessiz de Sevebilir misin? *

-Prof. Dr. Kemal Sayar kitabında mesajlar veriyor. Sevgi merkezli mesajlar. Anlamak isteyenler için kısa alıntıları paylaşalım:
-Halden bilene ihtiyaç var. Hali okuyabilene. Halden anlayabilene. ... ..
-Gerçek aşk sevilme ihtiyacının üstündedir, talep etmemeyi de bilmektir. Aşkın hakikati, âşığın susuşundadır, çektiği çilede, düştüğü çöldedir.
-Gönle düşen, dile düştüğünde bazen yere düşer.... ..
-Söylemek hep kelimelerle olmaz ya sevgili dost, hal de söyler.
-Gönülde olanı yere düşürme.
-Sessizce sev. Usulca. Kâinatı telaşa vermeden.
-Melekleri ürkütmeden sev.
-Sevmek...  sıradan olanda sıra dışını bulmaktır. Sevmek vermektir, affetmektir. ... ..
-Önce insana kıymet ver, ...
-Seni Yaratan’a yakınlaşmak için önce kendini sev, nefsin ve heveslerinden özgürleş. Bakış, arzu ve niyetini ıslah et önce. ... ..
-Dünyayı ürkütmeden sev, aşkı gürültüye boğmadan sev.
-Sevmeyi bilene her şey konuşur: Bir bakış, bir ifade, bir duygu, bir yara, bir yokluk, bir sessizlik.
-Öfke geçmişi iyileştirmiyor....
-Affetmek geçmişi değiştirmez ama geleceği genişletir.
-Affet ve sabret. ... ..
-İnsanlar yaşadıklarını ancak ruhun ağrılarında hissedebiliyor. O kadar uyuşmuş hale düşüyoruz ki bazen, ancak ruhumuz acıdığında fark ediyoruz yaşadığımızı.
-Kimi insanların iç sesi durmak bilmez, sürekli konuşur. Kabahatler, kusurlar bulur kendine, durmaksızın hakaret ederi hakir ve zelil bulur kendi nefsini. ... .. Allah onu hiç hata işlememek kaydıyla göndermiştir.
-Şimdi diyorum ki ben sana, kendine bu kadar kıyma. ... .. bazen en güzel sürprizleri yenilgilerin ardına sakladığını bil. ... ..
-Hayatı yaratan onu eşsiz bir mükemmellikte yaratmış, ama bizi de insan olarak, bütün o güzel hasletlerimizin yanında kusurlu ve unutkan kılmış. Sadece kusurlarımızı düzeltebilelim ve unuttuğumuzu hatırlayabilelim diye.Hayat bir kemalat yolculuğu, bir olgunlaşma serüveni. Düşmessek nasıl daha güçlü kalkacağız, değil mi?
-... .. bir gülümseme bile hayatta birçok şeyi yerinden oynatır.  Ufak bir iyilik, sökün edebilecek bir dizi kötülüğü önleyebilir. Şimdi iyilik vakti: Ey nefsim, bugüne kadar yaptıklarından çok daha iyisini yapabilirsin.
-Milyarlarca ölümlü insanın içinde, ben de ölümlü ve kusurlu bir insanım. Kendimi olduğumdan daha üstün göstermeye ihtiyacım yok.
-Diğer insanlar da var. Onların da kendi, ihtiyaçları, kendi gerçeklikleri ve kendi dramları var. Bütün kâinatta bir zerre olan bu dünyanın içinde bir zerreyim ben. Hayatım bu evrensel zamanın o uçsuz bucaksız uzayında bir andan fazlası değil. ... ..
-... .. Hayatta karşılaştığımız gönül kırıklıklarına tahammül etme eşiğimiz çok düşük olabiliyor. ... .. Mesele katlanamamak değil, katlanmanın yeni yollarını bulmaya çalışmamak aslında. ... ..

-İnsan eşref-i mahlûkattır, yaratılmışların en güzelidir.... .. Meleklerin secde ettiği varlıktır.
-İnsan daha aza sahip olmayı seçerek daha çok tat alabilir hayattan.... .. İnsanın mutluluğu kanaat edebilmektdir. ... ..
-Hayat boyu ayağımıza diken batmadan yaşayamayız, ağrısı ve zorluğu olmayan bir hayat seçeneği yoktur. ... .. Bazen en dibe vurduğumuz anda sıçrarız yukarıya, en derinlerimizde değerli ve anlamlı bir geleceği inşa edeceğimiz sağlam bir zemin buluruz. Çünkü katlanılması en zor olan bu zamanlar, hayatımızda en çok şey öğrendiğimiz zamanlardır. ... ..
-Kendiliğinden şevkle veren insandan daha soylu ve daha güzel ne olabilir? Ama verirken, alan kişiyi incitmemek kaydıyla. ... .. Vermek belki bizi madden eksiltecek, kendimizi daha güvensiz hissetmemize yol açacaktır ama sonunda içimizde büyük bir zenginlik hissedecek ve manen çoğalacağız. ... ..
-Mutluluk bir yorum meselesidir. ... .. Beklentilerimizi düşük tutabilir ve hayatın basamaklarını tırmanırken her basamağın tadını doyasıya çıkarabilirsek kendimizi daha mutlu hissederiz. ... ..
-Aldığın her nefeste Kâinatın Sahibi’ne şükret ve sana bağışlanmış olanı kardeşlerinden, dostlarından, başka insanlardan esirgeme. Zorluk geldiğinde de sabret , önce tefekkür ve sonra onu aşmak için hamle et. ... ..
-Bir şeyleri başarmana izin ver ve dünyayı bulduğundan daha iyi bırakmaya çalış. Kaderini sev, hayatını sev. Sana o kaderi ve hayatı veren Yüce Yaratıcı’yı sev. O kaderin ve hayatın ötesini sev. Bu kaderle ve bu hayatla bitmeyecek olanı sev. Zorluk, buhran ve çatışmalar senin düşmenın değil dostum, öğretmenlerin onlar. Seni sınıyor ve kendini aşmayı öğretiyorlar. Yolda olmayı, yolda kendini bulmayı sev.... ..
-Hiçbirşey, hiç kimse kusursuz değil, her şeyde bir çatlak var.
-Kusurlar, çatlaklar olduğu için ışık ruhumuzdan içeri sızar. ... ..
-Öfke, en sıcak anında ifade edildiğinde yar için söylememizi sağlayacaktır.  ... ..kalp kırar ve insanları bizden uzaklaştırır. Onu birkaç dakika soğutmak bile söyleyeceklerimizi, karşımızdakini yaralamak için değil de meramımızı ifade etmek için söylememizi sağlayacaktır. ... ..
-Öğrenmekten ve değişmekten korkma. ... ..
-Denemekten ve yanılmaktan korkma. ... ..

*Beni Sessiz de Sevebilir misin? – Kemal Sayar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder