5 Eylül 2015 Cumartesi

Sakın Okumayın Cıss *

-Günlük  yaşamda insanlarımızın yaşadıkları ancak kendilerine bile itiraf etmekte güçlük çektikleri kadın erkek ilişkilerinin görünmeyen yüzünü ele alan kitap 415 sayfa.
-Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Ünzile Girişgin açık kalplilikle ve kalite seviyesini muhafaza eden ikna edici bir dille bir her yaşa hitap eden ayrıntıları ele almış.
-Okuduklarımızı hayatımıza yansıtırken; kitabın içinden cımbızla seçilmiş bölümleri değil kitabı bir bütün olarak hayatımıza yansıtabilmeliyiz.
-Kitabı okumamız için gerekçe oluşturabilecek kısa alıntıları paylaşalım:
-Kitabın arka kapağında; “Cinsel yaşamla ilgili olarak çoğu zaman erkek fıkıhçılar, ilahiyatçılar, ürologlar ve psikiyatristler yazdı, çizdi ve konuştu.  Kadınlar ise duygularını, isteklerini, şikayetlerini hep içine hapsetti. Çekindiler ve sustular.
Bir grup insan cinsel arzularını putlaştırıp, kölesi haline gelirken, bir grup ise bastırıp, hadımlaştırma noktasında yaşıyor. Hele bir kısmı cinsel içerikli kitapları eşinin kafasına fırlatıp ‘utanmaaaz’ diye hakaret edecek seviyede reddedici ve bilgiye kapalı.
Aile saadetini bozan, ahlaki çöküntüye yol açan, cinsel arzuları kamçılayan, evlilik dışı ilişkileri özendiren gazete, dergi ve televcizyonların bombardımanına, ancak İslamî bilinçleri destekeyen ve doyuran bilgi kaynaklarıyla karşı durulabilir.
Kitabımızın ismini “Sakın Okumayın Cıss!” koyduk. Çünkü yasakladığımız cinsel konular aslında korkmadan okunmalı, tartışılmalı ve öğrenilmeli.” vurgusu yapılmış. 
-Kitaptan alıntılar:
-... Günümüzdeki en önemli problemlerden biri “Olayları görmedik, duymadık, bilmiyoruz” şeklindeki yaklaşımlardır. Korkularımız elbette ki bizi bazı şeyleri yapmaktan alıkoyuyor. ... .. Ele aldığım konuların toplumumuzun kendisi ile yüzleşmesini sağlayacağına, aile hayatımızın daha güçlü olması yönünda katkıda bulunacağına inanıyorum. ... ..
-Elbette ki bir kadın doğum uzmanı olarak, kadınlarda en çok rastladığım eksiklikleri onlara anlatıyorum. ... ..
Hanımlara bu eğitimlerde ”Evde nasıl giyinilir? Yatak odası düzeni neden önemlidir? İç giyimde nelere dikkat edilmelidir?” sorularını sorup çözümlerini öğretmeye çalışıyorum. Bununla birlikte Rabbimizin kadınlara sunduğu dişiliği tanıtmak, kadın ve erkek cinselliğini öğretmek, kadının cinsel gücünü eşine en iyi nasıl sunabileceğinin yöntemlerini göstermek, eşlerin birbirini... .. epilasyon ve genital estetik operasyonu işlemlerinin bir lüks değil aksine ihtiyaç olduğunu vurgulamak temel amaçlarımız arasında yer alıyor. ... ..
-...  .. Televizyonun aile hayatımızdaki etkinliğine nasıl son vereceğiz?... ...
-Cinsel hayat, kadın ve erkeği bütünleştiren evliliğin en önemli paçasıdır. Kadın ve erkeği birbirine bağlayan birleştirici unsurdur. ... ..
-Evliliklerin sürekliliğinin devamında cinsel yaşam ve cinsel doyum %80 oranında ilk sıraya yerleşiyor.
-İslam inancında kadın ve erkeğin tatmin edici cinsel birliktelik için geyret etmesi her iki cins için de sadaka sevabı kazandıracak çok önemli amellerden biridir. ... ..
-... .. Peygamber Efendimiz (sav)’in cinsel yaşam öğretisini, uygulama ve sözlerini yakından incelediğimizde modern tıp son 50 yıl içerisinde İslam Dininin cinsel yaşama bakış açısına kısmen ulaşmıştır. ... .. Peygamberimiz zamanındaki cinsel bilglenme özgürlüğünün çok çok gerisindeyiz. ... ..
-İslam dünyası ağır bir cinsel imtihandan geçtiğinin farkında da değildir. ... ..
-Bugün ABD ve AB ülkelerinde çocukların saçına dahi dokunmak suç teşkil etmektedir. ... ..
-... ..Kadınlarımız, evinin içindeki pozisyonunu ve dışarıdaki rollerini çok iyi belirlemeli. Dış ortamlarda İslami kimliğini çokgüzel ifade edebilmeli ve kendini çok güzel koruyabilmelidir. ... ..
İslami Sınırlar İçinde Cinsel Bilgilendirme Yapabiliriz
... ..
Çocuklarımızı insel İstismara Karşı Bilinçlendirmeliyiz
Kadınlarımız Cinsel Yaşamın Neresinde?
Daha Bakımlı ve Çekici Kadın Olabilmek
Sokakta Kim İçin Makyaj Yapıyoruz?
-... .. Oysa tam tersine kadınlar evlendikten sonra eşlerine karşı çok daha ciddi mesuliyet yüklenmektedirler. Çünkü eşlerinin kendi eksikliklerinden dolayı yapacakları hatalardan kendileri de mesul olacaklardır. ... ..
... ..
-... .. Öyle bir anlayış ki her yerin kapalı olacak, sadece eşin için 5 dakikalığına genital bölgeyi açacaksın. Sonra da tabii ki kadın olarak hiçbir şey hissetmezsin. ... ..
-... .. Mümin hanımların da cazibeli olmaya, eşi tarafından özlenen kadın olmaya ihtiyacı yok mu? ... .. Sonra beyler eve gelecek pür tesettürlü hanımı onu karşılayacak. ... .. Bir süre sonra takvalı erkekler bile değişim görüyor. ... .. Kişinin kendisi bile bu değişimi fark edemiyor. ... .. Biz kadınlar sosyal değişime  ayak uyduramıyor, eşlerimizin helal olan isteklerine de İslam’a uygun değil deyip yasaklar koyuyoruz. Çoğu erkek, eşi ile mücadele etmekten yorgun düşüyor. ... ..
-Hanımlarımızın yaptığı büyük hatalardan birisi de gezmelere giderken, günlere giderken en güzel takıları takması, en güzel kıyafetleri giymesi, çeşit çeşit rengârenk başörtüler alması; ama ev içersinde giyeceğimiz kıyafetleri gereksiz görmesi
-Çoğu hanım yatak odasında giyilecek kıyafetleri önemsemez, bunlara verilen parayı ısraf sayar. Hanımlarımızın kaç tane... .. var?  Peki, kaç tane geceliği, şortu, tangası var? Bizim hanımlar G-string giyermi? G-stringin ne olduğunu bile bilmez saf Anadolu kadınının çoğu. ... ..


-Farklı iç giyim tasarımları, transparan elbiseler, dekolte abiyeler tam tersine bir kadının cinsel beklentilerine ne kadar önem verdiğini, onu sevdiğini ve evlendiği ilk günkü kadar sevgi dolu duygular içersinde olduğunu gösteren davranışlardır. Cinsel birliktelikte ‘hakkımı ver!’ diyebilen kadındır. Yeniliğe açıktır, ilişkiye katılımcıdır.
-... ..
Çekiciliğinizin farkına varın
-Dişilik yeteneklerinizi eşinize karşı kullanmanız, bu devirde zorunlu bir ibadet halini almıştır. ... .. sizin kendi erkeğinize karşı kayıtsız kalmanız, eşinizin ışıl ışıl parlayan arzulu gözlerini görmezden gelmeniz, dünya ve ahiret hayatınızdan neler alıp götürecek hiç hesapladınız mı? ... ..
-... .. Çocuklar, eşlerin zevkli geceler geçirmesinin önünde engel teşkil etmemelidir. Ya da eşler arası kopukluğun bahanesi yapılmamalıdır. ... .. Saat 22.00’den sonra zaman karı koca için işler. Gece yarılarına kadar TV seyretemek, dizi takip etmek, romantik vakitlerin heba edilmesi demektir. Oysa kadın ve erkeğin birbirine çok ihtiyacı var. ... .. Hava soğuk diye eşofmanla yatmak pek uygun olmaz. ... ..
Nerede Erkeğini Eve Bağlayan Muhteşem Kadın?
-“... ..ben de bir an önce evime gideyim... ..” diye deli olması gerekir.... ..
-... .. Kadınlar da sadece temizlik yapıyorlar, yemek yapıyorlar, bulaşık yıkıyorlar, ortalıpğı topluyorlar ve gecenin belli bir saatinden sonra da uyumak için yataklarına çekiliyorlar. Karı koca arasındaki en büyük kopukluklar bu şeklide başlıyor. ... ..
-... .. Biz ... .. bakımlı olmayı unuttuk.
Erkeklerin gözü açıldı
-Akıllı bir kadın aile hayatında açık kapı bırakmaz. ... .. varsa eksiklikleri eşi ile birlikte ya da konunun uzmanı kişiler ile birlikte çözme yolu arar.
-Eşinin kendi ihmali yüzünden hata yapmasına izin vermez. ... .. bu kadınlar eşlerini bir nevi yanlış yollara teşvik etmiş olurlar. Ve böyle bir durumda da kadının üzerindeki mesuliyet çok ağır olacaktır. ... ..
-... Artık günümüzde erkeler kendi eşlerinin daha bakımlı, daha temiz olması beklentisi içine girdiler. Aslında olması gereken de buydu. ... .. beyler alımlı kadın istiyorlar.... ..
Kocalara Cinsel Yasak Koyma Zevki
-Hanımlarımızın yaptığı en ciddi hatalardan biri de kafalarına göre cinsel ilişki yasakları koymalarıdır. ... .. Bazı hanımlar... .. bu konuyu eşlerine karşı birkoz, şantaj olarak kullanıyorlar ya da eşlerini terbiye etmek için . Özellikle inançları güçlü erkeklerin hanımları bunu yapıyor. Nasıl olsa başka kadına gidemez düşüncesiyler. Eşlerine cinsel yaşamda eziyet veren kadınlarımız bilmiyorlar mı üzerlerinde eşlerinin hakkı kalıyor?  ... ..
 yollarını, çaresini sunacaktır. Yorgun olduğun zamanların kaybını dinç olduğun günlerde en az 2 kez eşine özel vakit ayırarak telfi edebilirsin.
-Aile hayatında hep benim dediğim olacak, diye bir şey yok. ... .. Karı koca birbiri ile tartışmayan aile olur mu? Melek olsaydık bize kitap inmez, Pegamber gönderilmezdi. ... ... O halde sorunlarımızı kinle küslükle çözemeyiz. ... ..
Sık Cinsel ilişki, Çok Mutluluk Demek mi?
-... .. Çoğu çiftler, yatak konusunda birbiriyle kavgalı. Beyefendi diyor ki, “Ne zararı var, günde iki kez birlikte olsak”. Hanım da, “Her gün bir kez birlikte oluyorum. ... .. “ diye kendini savunuyor. Devamlı çetele tutuluyor ve az yattık-çok yattık tartışması yaşanıyor.
-Genel tıp bilgileri içeisinde sağlıklı bir cinsel yaşam için, ..... birliktelik ideal denilir. ... ..
-... .. yaşanan cinsel ilişkinin sayısından çok kalitesi önemlidir. ... .. cinsel yaşamdan uzak kalmak da ruh ve beden sağlığını sıkıntıya sokar. ... ..
Kadınlarımızın silahı
-Herhangi bir tartışma ya da küslük sonrasında tersine kadınlar kocalarını cezalandırıyor ve sırtını dönüp yatıyor. Ya da... .. Bir ay şu zamanda karısından ayrı yatabilme iradesi gösterebilecek erkek var mı acaba? ... .. Karısı kendini cezalandırdığı için özgüvenini kaybeden, karısı karşısında ezilen ve bunalıma giren erkekler zayıf konumdadır. Kadın bir ay cinsel birlikteliksiz yapabilir. ... .. Müslüman erkeklerin böylesine ciddi bir sorunu vardır ve karısına bir sıfır mağluptur. Kadın cinselliği mümin erkek üzerinde ciddi bir baskı unsuru teşkil etmekte; hakkaniyetli olamayan cahil bir kadın erkeğini tabiri caizse parmağında oynatmaktadır.... .. Günümüz Müslüman hanımı ağır bir imtihandan geçmektedir ki bu cinselliğini eşinin aleyhine kullanma yanılgısına düşmesidir.  Tersine, Müslüman hanım cinsel aşamda renkli, hareketli, yenilikçi bir rol üstlenmelidir. Duyguları ve hayalleri farklı fanteziler üretmeli, eşini monotonluktan uzak tutmalıdır.
-... .. o kadın isterse baklava börek açsın envai çeşit yemek yapsın erkeğin sinirlerini yatıştıramaz ve kendine yönelen husumeti ortadan kaldıramaz. ... ..
-Zinayı azaltabilmek yolunda kadınlarımızın erkek fıtratını ve biyolojik zayıflıklarını tnıması ve bu yapıyı kocasının lehine kullanması ne büyük mutluluk olurdu. ... .. Tersine kocasının bu zayıflığını onun aleyhine kullanmayı bir marifet sayan kadın sayısı da çoktur.

-... .. Karı koca kaç yıllık evli olurlarsa olsunlar, bu aşk ve sevgiyi yok etmemek, taptaze ve canlı tutmak zorundadırlar. Bu sadece erkeğe bağlı değildir. ... .. Maalesef kadınlarımız, cinsel yaşamda herhangi bir rol almak ve kendilerini geliştirmek gayreti içinde değiller. Her şey erkekten bekleniyor ve bu kısır döngü devam edip duruyor. Kadın kocaya sinirli, on u umursamıyor. Koca, eşi kendisiyle birlikte olmuyor diye kızgın. ... ..
-Bu durumda olan çiftler, kısır döngüyü kırıp düzgün iletişimi tekrardan başlatmalı. Kocalar da evin büyük çocuğu sayılır. Hanımlar! İlginizi, sevginizi sunun bakalım, beyleriniz size nasıl karşılık verecek? Eşler sadece hayat arkadaşı değil, dinde de yoldaşınız. Birbirimi,ze merhamet etmeliyiz.
Dişilik Potansiyelini Kötüye Kullanmak Yasaklanmıştır
-... ... Haklı bile olsanız, dişilik silahını eşinize karşı kullanamazsınız. Problemlerinizin çözümünde cinsel ilişikiyi kulanmamalısınız. Allahu Teâlâ’nın kadınlara bahşettiği bu muhteşem gücü,  mümin hanımlar sadece ve sadece hayır yolunda, eşi ile paylaşma amacıyla kullanabilir. Evet, dişilik bir silahtır, ama kadının bunu eşinin aleyhinde kullanması yasaklanmıştır. Hanımlar dişiliğini eşiyle cinsel mutluluğu paylaşma , eşini kendine tutku ile bağlama, karşılıklı uyum ve iletişim kurma amacı ile kullanabilir, kullanmalıdır da.
-Müslüman bir toplumun inşası aile ile başlar. Bir erkek evden mutlu, huzur içinde ayrılacak. Eve girerken de neşeyle, büyük  bir özlemle, eşini görmeyi arzulayarak ve sohbet etme iştiyakıyla evine dönecek. Aile hayatında tatmin ve mutlu olmamış bir erkeğin iş hayatında mutlu olması ya da dava adamı olması mümkün değildir. ... ..
Kadınımız Kendini Dişiliğinden Soyutluyor
-Cinsel isteği artıran faktörlerden biri kadının ddişiliğini fark etmesi, bedenini beğenmesi ve giyim tarzıdır. Uzun etek giyen kadınla daracık tayt giyen kadın görüntüsü farklıdır. Uzun kollu giyen kadınla sırtı, göğsü dekolte eelbise giyen kadın faklıdır. Hanımlar aynanın karşısında kendilerini süslemelidirler. Bu, isteksiz hanımlar için çok gerekli. ... ..Keza kendilerini seyretmeleri de cinselliğe ilgilrini artırabilir. .. .. cazibeyi artırır.
-Karanlıktaki birlikteliklerden yavaş yavaş loş ışığa, ardından ışık dozu artırılarak ışıkta birlikte olmaya çabalamalıdırlar. Gözlerini kapatmasınlar. Eşinin gözlerinin içine baksınlar. Bakışlar aşkı güçlendirir. Eşinin gösterdiği ilgiyi izlemek de hanımlar için, istek artırııcı işlev görür.
Uykusuzluk, Yorgunluk, Baş Ağrısı Bahanelerimiz
... .. Hanımların en sık bahanelerinden biri de baş ağrısıdır. Cinsel ilişkide salgılanan endorfin, dopamin ve seretonin maddeleri baş ağrısını geçiriyor. Başı ağrıyan migrenli hanımların hiç kurtuluşu yok. Aslında depresyonlu kadın için de beraberlikte mutluluk hormonu salgılanıyor. Eşleri biraz uğraşsa, kadın bedeni bir süre sonra cevap verecektir. Böylece kadınlar da mutlu olabilir.
Takva: Dışarıda En Ahlâklı, İçeride En Cilveli Kadın Olabilmektir
-... .Peygamberimiz, ... .. bizim için en güzel rehberdir. Biz biliyoruz ki, sevdiği üç şeyden biri de kadındırr. O halde, beyefendilerin eşlerini sevmesi, arzulaması, zaten sünnete uygun olan bir davranıştır. Hanımlarını sevmeyip at yarışlarını, kahvehaneleri, meryhaneleri mi sevselerdi! Sevgi sade kalpte yaşanmaz. Tensel temas sevginin ayrılmaz parçasıdır. Göz, kulak, dil, dokunma organı ten, güzel koku; sevginin, aşkın, seksin tamamlayıcısı, olmazsa olmazlarıdır. Güzel koku ve namaz Peygamber Efendimizin (sav) sevdiği diğer iki şeydi.
-Kadınlarımız, ‘eşim beni ne çok istiyor’ diye mutlu olmalı. Kendisi de eşine misli ile mukabele etmeli. “Kim önce pes edecek, var mısın yarışa?” diyebilmeli. ... ..
-... .. bazı hastalarımın... .. eşleri ile hiç ilgilenmedikleri... .. bir de üste çıkıp kocalarını azgınlıkla suçluyorlar.
-... .. Dişiliğini nikahlı kocası için kullanan bir kadının kaybedeceği ne vardır? sağlığına bir zeva gelir mi? Asla. Peki ya takvası eksilir mi? Asla. Tersine kadın ibadeet ve cihat sevabı kazanır. Peki inançlarımıza göre yasak mı, haram mı, sayı ve pozisyon sınırlaması var mı? Hayır.
-Allahu Teala’nın kadına ssunduğu bu muhteşem yeteneği kadınlarımız niçin hakkı ile değerlendirmez?
-Bunun bir kaç nedeni olabili. En önemli nedeni cehalet ve genç kızlarımızın yanlış yetiştirilmesi. İslam’ın öngördüğü cinsel yaşamı öğrenmemeleri, anlamamaları. Takva ile ayıp kavramının yanlış yerde kullanımı. Karı koca arasında ayıp diye bir kavram yoktur. ... ..
-Diğer bir neden ev ortamının kadının aradığı romantizm, baş başa vakit geçirme,... .. gibi imkanlara sahip olmaması. ... ..
Hanımlar! Artık Bakış Açımızı Değiştirelim
... ..
-... ..Cinsel istek; karşılıklı konuşup şakalaşabilen, birbirini kışkırtan eşler arasında daha yoğun hissedilir. ... ..
-... ..
-... .. evli kadın ve erkek dışarıya gösterdiği ilgi ve ihtimamdan daha fazlasını kendi eşine göstermediği takdirde kalp boşluk tanımayıp hemen başkasına yöneliyor. ... ..
-... .. Kadınlar gecelik giymem, örtüsüz yatmam, ışık istemem, ayna istemem derken, erkek eşini yetersiz görmeye başlıyor. ... .....
-... ..
-Kadınlarımız evlerinde çok sık eşya değiştirirken, perdeler, mobilyalar, ..... meşgul olurlarken, kendi bakımlarına zaman ayırmamakta, .. bakımı, .. bakımı, ..bakımı çok yetersiz kalıp,  vücutlar... .. yoksun, pürüzlü ve ... larla kaplı bir şekilde... ..
-... .. Ev içi kıyafet, içi giyim tasarımı konularında kadınlarımızda direnç var. Çoğu kadın  bunları giyemeyeceklerini ... düşünüyor.  ... ..
... ..
-Birliktelik... .. Monoton, baştan savma birlekteliklerden uzak durulmalı. Hanımlar, vücutlarındaki kusurları uygun seçtikleri iç çamaşırları ile kapatabilirler. Yatağın bulunduğu duvara büyük bir ayna yerleştirilmesi erotik çağrışımlar artırıcı rol oynar. ... ..
-... ..
Monotonluk zamanla insanları sıkar. İnsan değişiklik arzulayabilir. Cinsel yaşama da renklerkatmak çiftlere neşe kazandırabilir. ... ..Göz, uyarılmanın en önemli aracıdır. ... .. Gözle kapalı, robot gibi ruhsuz, sessiz, hareketsiz birliktelik kuracaklar. ... .. Karı koca birbirine rahat davranmalı. Bırakın, kadınlar evde biraz çılgın olsun, işveli ve nazlı olsun. ... ..

*Sakın Okumayın Cıss! Cinsel Yaşama Dair – Opr. Dr. Ünzile Girişkin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder