19 Eylül 2018 Çarşamba

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı *


-... ..
-Salon, bir ucu siyah büyücü şapkaları denizinden farksızdı. Uzun bina masalarının hepsine, orta masaların üstünde uçuşan binlerce mum ışığında yüzleri parlayan öğrenciler dizilmişti. Bir tutam beyaz saçlı, minicik bir büyücü olan Profesör Flitwick eski bir şapkayla üç bacaklı bir tabureyi Salon’un dışına taşıyordu.
-Hermione yavaşça, “Ah,” dedi, “Seçme;yi kaçıdık.”
-Howard’sın yeni öğrencileri binlarına Seçmen Sapkayı başlarına takarak seçilirdi, şapkaonların en uygun bulduğu binayı (Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff ya da Slytrin) bağıraral duyururdu.Profesör McGonagall uzun adımlarla öğretmenler masasındaki iskemlesine doğru yürüdü. Harry ile Hermione ise olabildiğince sessiz adımlarlaters yöne, Gryffindor masasına gittiler. Salon’un arkasından geçerlerken insanlar dönüp onlara baktı, birkaç tanesi de parmağıyla Harry’yi gösterdi. Yoksa Ruh Emici’nin önünde yığılmasının hikâyesi bu kadar çabuk mu duyulmuştu.
-Harry ve Hermione, onlara yer ayırmış olan Ron’un iki yanına oturdular.
-Ron
 “Neymiş mesele?” diye mırıldandı Harry’ye.
-Harry fısıldayarak açıklamaya koyuldu ama, tam o ssırada Müdür ayağa kalkıp konuşmaya bailayınca, lafını yarıda kest.
-Profesör Dumbledor çok yaşlı olmasına rağmen insanda hep büyük enerjiye sahipmiş izlenimi uyandırırdı. Çok uzun gümüşi renkte saçları ve sakalı, dar çerçeveli gözlüğü ve son derece kemerli bir burnu vardı. Genellikle çağının en büyük büyücüsü olarak tanımlanırdı, ama Harry’nin ona saygı duymasının nedeni bu değildi Albus Dumblodore’a güvenmeden edemezdiniz ve Harry onun
öğrencilere gülümseyişini izlerken, Ruh Emiiici tren komparmanına girdiğinden beri kendini ilk kez gerçekten sakin hissetti.
-Mum ışığı sakalının üstünde ışıldayan Dumbledore, “Hoş geldiniz,” dedi. “Hogwards’tabir başka yıla hoşgeldiniz! Size söyleyecek birkaç şeyim var ve içlerinden birisi çok ciddi. Mükemmel şölenimizi kafanızı karıştırmadaniyisi onu aradan çıkarmak herhalde...”
-Dumblodore boğazını temizleyerek devam etti: “Hepinizin Hogward Ekspresi’ndeki aramalrdan sonra farkına varmış olacağı gibi,, okulumuz şu anda Sihir Bakanlığı’nın bir işi için burada bulunan birtakım Azkaban Ruh Emici’lerine ev sahipliği ediyor.”
-... ..
*Harry Potter ve Azkaban Tutsağı & J. K. Rowling

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder