19 Eylül 2018 Çarşamba

Harry Potter ve Ateş Kadehi *



-... ..
-... ..... .. Dumblodore boğazını temizledi.
-“Az önce söylediğim gibi.” Hepsi hâlâ Deli-Göz Moody’ye bakmakta olan  öğrenci kalabalığına gülümseyerek, “önümüzdeki aylarda hayli heyecanlı  bir etkinliğe ev sahipliği yapma onuruna erişeceğiz. Bu, yüz yılı aşkın süredir  düzenlenmemiş bir etkinlik. Üçbüyücü Turnuvası’nın bu yıl Hogwards’ta gerçekleşeceğini açıklamaktan kıvanç duyuyorum.”
-“ŞAKA  ediyorsunuz!” dedi Fred Weasley yüksek sesle.
-Moody’nin gelişinden beri Salon’u kaplayan gerginlik bir anda çözüldü.
-Hemen hemen herkes kahkahalarla güldü, Dumblodore da keyifli keyifli kıkırdadı..
-“Şaka etmiyorum, MrWeasley,” dedi. “Ama şimdi siz söylediniz de aklıma geldi, yazın çok güzel bir fıkra duymuştum. Bir ifrir, bir cadaloz ve bir ayakkabı cini bara gidiyorlar...”
-Profesör McGonagall yüksek sesle boğazını temizledi.
-“Şey ­­– belki de sırası değil..... hayır... ...” dedi Dumbledore. “Nerede kalmıştım? Ha evet, Üçüncü büyücü Turnuvası....” dedi.Kimileriniz bu Turnuva’nın nasıl bir şey olduğunu bilmiyordur. Bu yüzden umarım bilenler kısa bir açıklama yapmamı mazur görürler. Bu arada başka şeylerle ilgilenebilirler. ... ..
-... ..
-Dumbledore,, Mr Bagman ve Mr Crouch, Üçbüyücü Turnuvası’nın düzenlenmesi için son bir kaç ay boyunca yorulmak bilmeden çalıştılar,” diye devam etti. “Ve şampiyonlara verecek olan jurideben, Profesör Karkaroff ve Madam Maxime’le birlikte yer alacaklar.
“Şampiyonlar” kelimesinin telaffuz edilmesi üzerine, dinleyen öğrenciler de büsbütün dikkat kesildiler.
-Belki Dumbledore onların ani suskunluğunu fark etmişti, çünkü gülümseyerek, “O halde, zahmet olmazsa sandığı alalım Mr Flich,” dedi.
-Salon’un uzak bir köşesinde kimsenin gözüne çarpmadan bekleyen Flich, mücevherle kaplı büyük, tahta bir sandıklaDubledore’a yaklaştı. Sandık son derece eski görünüyordu.
-İzleyen öğrencilerden heyecanlı, meraklı bir mırıltı yükseldi. Dennis Creevey sandığı doğru dürüst görebilmek için sandalyesinin üstüne çıkmıştı, ama öyle minikti ki başı yine de hemen hemen hepsininkinden aşağıda kalıyordu.
-Filch sandığı itinayla masaya, Dumbledore’un önüne koyarken, “Şampiyonların bu yıl karşılaşacakları görevlere ilişkin talimatlar Mr Crouch ve Mr Bagman tarafından incelendi,” dedi Dumblodere. “Her aşama için gereken düzenlemeleri yaptılar. Okul yılı boyunca üç görev yerine getirilecek ve bunlar şampiyonların farklı farklı niteliklerini  sınayacak...  sihirli güçlerini –cesaretlerini – sonuca varma yetilerini- ve elbette, tehlikeyle başa çıkma yeteneklerini.”
--“Tehlie” kelimesi üzerine Salon’a mutlak bir sessizlik çöktü, öyle ki kimse soluk almaya dahi cesaret edemiyoru.

-Dumledore sakin sakin, “Bildiğiniz gibi Turnuva’da üç şampiyon karşı karşıya geliyor,” diye devam etti, “katılan okulların her birinden birer şampiyon. Onların Turnuva görevlerinin her birini ne kadar iyi yerine getirdiklerine göre puan verilecek ve üçüncü görevden sonra en yüksek toplam puana sahip şampiyon Üçbüyücü Kupası’nı kazanacak. Şampiyonlar tarafsız bir seçici tarafından seçilecek: Ateş kadehi.”


*Harry Potter ve Ateş Kadehi & J. K. Rowling


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder