13 Ekim 2020 Salı

Sarmal *


1950’li yıllardan itibaren önce ABD destekli sonra Suudi Arabistan sermayesinin katkılarıyla bir “siyasal İslam “organizasyonu kuruldu.

Bu örgüt/organizasyon gelişti, büyüdü, çeşitli kollarıyla ağ gibi ülkemizi sarmaladı. Kadrolar yetiştirdi, kurumlara sızdı, bürokrasiye yerleşti, parça parça devleti ele geçirdi ve en sonunda “tam iktidar oldu. Uzun yıllardır da Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyor.

Şimdi ise onların çocukları, tıpkı1950’li ve 60’lı yıllarda babalarının dedelerinin devraldığı gibi bu organizasyonu babalarından devralmaya hazırlanıyor. Birinci kuşak oluşturdu, ikinci kuşak büyüttü, üçüncü kuşak ise günümüz Rabıta’sını kurarak hanedanlaşmaya hazırlanıyor.

Kısacası MTTB’den TÜRGEV’e bu “Sarmal”, cumhuriyetimizi dönüştürüyor.  … ..

Emperyalizm, hem Türkiye’yi hem de Ortadoğu’yu şekillendirmeye çalışmakta ve bunu “din” olgusunu işleyerek yapmaktadır. Bunun için de en kullanışlı araç olan “Siyasal İslam”ı ve dinci siyasetçileri kullanıyorlar. Yıllardır…

Bugünü daha iyi anlamamız için geçmişi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Çünkü bugünkü din, siyaset, ticaret ve vakıf dörtlüsü bir anda ortaya çıkmadı. Tarihsel bir süreci var. Bugünün kadroları geçmişin öğrencileriydi. Şimdi ise  bugünün kadroları yarının karanlık Türkiye’sini inşa ediyor. … ..

… ..

6-7 Eylül olayları… ..

Mahkeme, Kıbrıs Türktür Derneği’nin, Milli Amele Hizmeti’nin /(MAH’ın; MİT’in eski adı) ve Özel Harp Dairesi’nin üzerine gitmedi…. ..

O dönem Özel Harp Dairesi’nin ilk saha eylemi Kıbrıs ve 6-7 Eylül 1955 olaylarıydı. … ..

Ahmet Emin Yalman’ın  Vatan gazetesi ile Sedat Simavi’nin Hürriyet’i o dönem Kıbrıs için en fazla hassasiyet gösteren gazetelerdi.

Ahmet Emin Yalman ise ilginç bir kişilik…

Sabataycı bir aileden geliyor. Aile Yakubi. Mütareke döneminde Amerikancılığı savunuyor, Milli Mücadele’yi eleştiriyor, 1925 Şeyh Said İsyanı sonrası çıkan Takriri Sükun yasasıyla Vatan kapanıyor, Yalman’ın 10 yıl gazetecilk yapması yasaklanıyor.

… ..Ahmet Emin Yalman’ın yeğeni Ali Yalman işe TESEV’in 283 No.lu kurucusudur…

… ..

Yalman’ın laikliğe aykırı hareketlere karşı takındığı  tutuma en şiddetli tepkiler o dönemin “dinci basın”ından geliyordu. Necip Fazıl Kısakürek’in Büyük Ortadoğu dergisi başta olmak üzere Yalman’ı hedef alan yayınlar yapıyorlardı.

… ..

Ahmet Emin Yalman … ..  Hüseyin Üzmez tutuklanıyor.

Olayın faili ve geleceğin Akit gazetesi köşe yazarı Hüseyin Üzmez’in Türk Milliyetçiler Derneği üyesi olması nedeniyle dernek kapatıldı. Dernek başkanı olan DP Isparta milletvekili Sait >Bilgiç, hükümetin derneği kapatma kararını eleştirince DP’den ihraç edildi ancak bir yıl sonra affedildi ve DP’ye geri döndü.

Sait Bilgiç’in kardeşi Emin Bilgiç’in kızı Füsun Bilgiç ise MHP İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu’yla evli. Sait Bilgiç’in diğer kardeşi “Koca Reis” Saadettin Bilgiç’in oğlu da AKP Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’tir…

… ..

Suphi Baykam

Rehai İslam’dan sonra MTTB genel başkanı oldu. Ressam Bedri Baykam’ın babası. … İsmet İnönü zamanında CHP Gençlik Kolları ilk genel başkanıydı. 1957 yılında CHP milletvekili oldu. 1960’ın en sıcak günlerinde Ankara ve İstanbul öğrencilerinin sokağa dökülmesine Orhan Birgit ile beraber önayak oldu. (Aslında MTTB’nin 1946-1951 arasında CHP’nin kontrolünde olduğunu söylemek mümkün…)

… ..

Rasim Cinisli 1969’da AP’den TBMM’ne giriyor… .. Cinisli ailesi Erzurum’un köklü ve tanınmış ailelerindendir. .. Rasim Cinisli’nin yeğeni, …. .. İYİ Parti Erzurum milletvekili Naci Cinisli … .. iş insanı Sırrı Gerçin’in kızı Ayşegül Gerçin ile evliydi. Sırrı Gerçin’in diğer kızı Yasemin Kamhi, Profilo Holding’in patronu Jak Kamhi’nin oğlu eski DYP milletvekili Jefi Kamhi ile evli.

Yani Nejat Cinisli ve Jefi Kamhi bacanak.

Nejat Cinisli’nin annesi Pakize Narin ise Narin Mensucat, Marmaris Martı Otel gibi firmaların sahibi ve MHP’nin finansörlerinden Halit Narin’in kız kardeşidir.  Yani Nejat Cinili Halit Narin’in yeğenidir.

 

… ..

Gelelim Rasim Cinisli’den sonraki döneme.

İsmail Kahraman MTTB başkanı (11 Mart 1967-19 Ağusts 1969) oluyor…. ..

… ..

… ..Aynı yıllarda … . ODTÜ SBF’de Hür Düşünce Kulübü (HDK) kuruldu. 1959-1971 yılları arasında CIA Türkşye İstasyon Şefliği yapan Ruzi Nazar’ın yakın dostu olan Aydın Yalçın liderliğinde kurulan HDK’nın ilk yönetim kurulunda Melih Gökçek, Mehmet Keçeciler, Abdülkadir Aksu, Veysel Atasoy, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zümrü  Zehra Selçuk’un babası Ali Koç ve Murat Karayalçın vardır.

1960’larda ise dünya büyük bir dönüşüm yaşıyordu.

… ..

… ..Bunlardan biri de 6.Filo’ya karşı yapılan gösterilerdi. Yapılan eylemler 1968 yılının en büyük eylemlerinden birisi olarak Türk tarihindeki yerini aldı. … ..

Öğrenci örgütleri 1969 Şubat ayında 6. Filo’un tekrar geleceğini öğrendi ve yine bir miting düzenlediler.

Komünizmle Mücadele Derneği, Türkiye’nin dört bir yanından cahil insanları “Camiye Saygı mitingi düzenlemek bahanesiyle İstanbul’a toplamaya başladı. Bu miting, 6. Filo’un İstanbul’a geleceği 16 Şubat’ta 6. Filo’un hemen karşısındaki Dolmabahçe Camisi’nde yapılacaktı. Gerçek amacın camiye değil ve 6.Fşlıo’ya saygı ve bekçilik olduğu açıktı.

… ..

Slcu gençlik “Yankee go home” diye haykırmaya hazırlanırken, sağcı gençlik “Komünistler Moskova’ya” diye bağıracaktı.

… ..

16 Şubat 1969 Pazar günü İstanbul’da ABD’lileri bile şok eden bir olay yaşandı. Kamyonlarla ve otobüslerle Anadolu’nun her yanından taşınan dinci-ülkücü komandolar, Dolmabahçe’de demirli 6.Filo’ya ait bir gemiyi “kıble” yapıp namaz kıldılar.

… ..

Oyun tutmuştu.

Gençlik birbirine düşürüldü.

Pek, bu gençliği kim niçin birbirine düşürmüştü?

Cevabı ortaya çıktı.

 

Eygi’ye gönderilen 350 bin dolar.

            Mehmet Şevki Eygi…

Bu olaydan sonra Bugün gazetesindeki köşesinde “Müslümanların Amerikan çıkarları doğrulusunda kullanıldığı haberlerine kızar ve “Rusya ve Çin Allah’ı inkâr ediyor. Amerika ise Allah’a inanıyor. Amerika’da İslamiyet’i yayma hürriyeti var. Amerika ehvendir, ehaftır, Rusya kızıl kâfirdir, Amerika ise ehli kitaptır” diyebildi.

Eygi’nin bu Amerikan savunuculuğunun arkasında ”duygusal” nedenler vardı tabii.

Mehmet Şeevkiş Eygi, Kanlı Pazar olayından hemen önce sığındığı Suudi Arabistan’da İhvan-ı Müslimin yetkilileri ile tanışmış, Rabıta’yı finanse eden  Aramco’nun desteğini almıştı…

… ..

İhvan-ı Müslimin mensupları kavmiyetçiliğin karşısındalar. Ekserisi Arap olan bu kimseler Yahudi düşmanı da değiller. Çünkü Aramco’nun en büyük hissedarlarından olan Yahudi Rothschild ailesine ait olduğunu, Rabıta Cemiyetinin idarecileri bildiği gibi İhvan Teşkilatı’nın idarecileri de bilmektedir.

… .. Mehmet Şevki Eygi’nin Aramco ile olan ilişkileri böyleyken, Suudi Arabistan’da kaldığı dönemde 350 Bin doları Almanya’daki hesabına gönderdiği ortaya çıkıyor. Cidde Hollanda Bankası’ndan 8 Mart 1969 tarihinde, Munchen Kommmmerzbank AG’ye gönderilen paranın kaynağı bilinmiyor.

… .. konunun  İsmail Kahraman ve MTTB ile bağı nedir?

 

            14 Şubat’ta  Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Kominizmle Mücadele Dernekleri tarafından Beyazıt’ta, Beyazıt Kulesi’ne kızıl bayrak çekildiğini bahane ederek “Bayrağa Saygı” mitingi düzenledi.

Mitingde, dönemin MTTB Başkanı İsmail Kahraman kürsüden söz alıp 6. Filo’yu protest eden gençlik örgütlerini hedef gösteriyordu. “Komünizme cihat açtık, Pazar günü Taksim’de buluşalım” diyerek noktalıyordu konuşmasını.

… ..

MTTB içinde Kanlı Pazar’ıŞanlı Pazar” diye yorumlayanlar da vardı.

Yine İsmail Kahraman döneminde Cumhuriyet döneminin ilk başörtüsü eylemi Ali Babacan’ın halası Hatice Babacan tarafından gerçekleştirilir. Ankara İlahiyat Fakültesi’ne başörtüsü ile girmek istediği için Hatice Babacan okuldan atılır.

Bunun üzerine MTTB dersleri boykot etme kararı alır. … ..

… ..

İsmail Kahraman ile özdeşleşen vakıf

İsmail Kahraman Talebe Cemiyeti Başkalığı, MTTB Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı Kurucuklar Kurulu Başkanlığı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanlığı yaptı. 20. dönem Refah Partisi (RP), 21. Dönem Fazilet Partisi (FP) İstanbul milletvekili seçildi. 54. hükümette Kültür Bakanlığı yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı. … ..

İsmail Kahraman işle özdeşleşen STK ise Birlik Vakfı

1985’te Birlik Vakfı kurulurken beş kişilik mütevellisinde İsmail Kahraman ve Hasan Kalyoncu var.

Birlik Vakfı kurucuları şu isimlerden oluşuyor:

Recep Tayyip Erdoğan, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek, Ali Çoşkun, İrfan Gündüz, Yaşar Karayel, Feyzullah Kıyıklık, Fatih Kurtulmuş, Hasan Hüseyin Nakipoğlu (FETÖ’cü tutuklu) Hamdi Topçu (eski THY başkanı)

İsmail Kahraman’ın bir yeğeni var Gafur Kahraman. A 101’in sahibi Turgut Ayın’ın hemen hemen bütün şirketlerinde Gafur Kahraman yönetim kurulu üyesi veya murakıp olarak olarak yer alıyor.

… ..

Erenköy Cemaati… .. Nakşibendilik tarikatının Halidiye kolunu kuran Mevlana Halid Bağdadi’nin halifelerinden Şeyh Hidayetullah’ın torunu olan Esad Erbili, İstanbul’a geliyor 1890’larda…

Çok popüler olduğu için II. Abdülhamid çekiniyor ve 1901’de Esad Erbili’yi doğum yerine zorunlu sürgüne göndreriyor.

İinci Meşrutiyet ile II. Abdülhamid devrilince Esad Erbili yeniden İstanbul’a geliyor ve Erenköy’de aldığı eve yerleşiyor. Tekkeyi de orada kurunca, bu isimle anılmaya başlıyor.

Esad Erbili İstanbul’dayken 1911’de Cemiyeti Sufiye adlı bir cemiyetin kurucularından oluyor ve cemiyetin Tasavvuf dergisinde Meşrutiyet’i öven , İslam’a uygunluğunu anlatan yazılar yazıyor.

… ..

1925’te tekkeler kapatılınca Esad Erbili sohbet şeklinde devam etti. Menemen gerşişci ayaklanmasının baş zanlısı olarak 80’li yaşlarında tutuklandı. Mahkeme devam ederken hayatını kaybetti. Hakkında verilen idam cezası, yaşlılığı sebebiyle mğebbet hapse çevrildi. Oğlu Mehmed Ali Efendi ise idam edildi.

Bir süre sonra Mahmud Sami Ramazanoğlu … ..  CHP’nin son döneminde ve DP döneminde tarikatlar rahatlayınca cemaatin lideri oldu.

… ..

Esad Erbili’nin icazetli halifeleri arasında yer alan Ali Yekta Saraç ve Fatih Saraç’ın anne tarafından dedesi. Saraçların baba tarafından dedesi de Halidi’nin Tokat halifesi.

Mesela fatih Çarşamba İsmailağa Cemaati’nin bir önceki şeyhi Ali0 Haydar Efendi de Esad Erbili’nin “icazetli halifesi”.

Emin Saraç’ın kardeşi Adalet Partisi Tokat (1965-1969) milletvekili Osman Saraç da Ali Haydar Efendi’nin torunuyla evli.

Fatih Saraç, “Alo Fatih” olarak kamuoyunda tanınıyor.

Son döneme kadar Cüneyt Zapsu’nun ve Turgay Ciner’in adamı olrak biliniyor.

Mahmut Sami Ramazanoğlu’nun halifelerinden biri Ömer Öztürk, diğeri Musa Topbaş.

… ... ..

Musa Topbaş 1999’da ölünce yerine oğlu Osman Nuri Topbaş cemaatin şeyhi oldu. Onun kızı da Fahrettin Tivnikli ile evliydi. Fahrettin’in kardeşi Abdullah Tivnikli ise Becerikli Abdullah olarak tanınıyor.

… ..

*Sarmal & Murat Ağırel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder