24 Mart 2016 Perşembe

Küçük Kırmızı Aşk Kitabı *

-Kitabın arka yüzündeki tanıtım bölümünde “Nasıl bir geçmişiniz olursa olsun, kalbiniz ne çok kırılmış olursa olsuni size tümüyle uygun  sevgi dolu bir eş, birâşık, bir hyat arkadaşı bulabilirsiniz. İnanın ve hatırlayın: Yağmur belirli koşullar oluştuğunda yağar. Ağaçlar belirli koşullarda çiçek açar. Doğada her şeyin kşulları, yasalar var; sevgiyi bulmanın ve korumanın da. Şu anda ister hayatınıza, ruhunuza uygun bir sevgiliyi, eşi çekmeyi arzu edin, ister ilişkinizi kurmayı ve geliştirmeyi; bu Küçük Kırmızı Aşk Kitabı sizin için.” açıklaması yapılıyor.
-Biliyoruz ki günlük hayatımızın akışını düzenleyen, mutlu olmamızı sağlayan temel kavram çevremizle kurduğumuz ilişkilerimizdir.
-Kalabalıklar içinde tek başımıza kalmamız bizi mutlu eder mi?
-Ya da çevremizde bulunan insanlara rağmen içinde “sevgi”  bulunmayan ilişkilerimiz gönül dünyamızda bir anlam taşır mı?
-Sevmek ve sevilmek temel ihtiyaçlarımızdan birisidir.  Her konuda olduğu gibi “sevgi” için de emek vermesini becerebilmeliyiz. Emek vermeden olur mu?  Sevmeyi başarabilen sevilmeyi de hak edecektir. Söylemesi kolay....  “Sevmek” ve “sevilmeyi” hayata geçirmenin “sihirli formulü” insanın kendisinde var. Sihirl formulü bulmak için okumak, zorlandığımızda ise destek almak durumundayız.
-Küçük Kırmız Aşk Kitabı” adı il de vurgu yapıldığı üzere el kitabı sayılır. Diğer taraftan verdiği mesajlar anlamlı. “Sevgi” ve “sevgiliyi” ararken bizi yönlendirenin; sadece günümüzdeki duygularımızın olmadığını aynı zamanda pek de hatırlayamadığımız çocukluktaki yaşanmışlıklarımızın bu günümüzü de etkilemeye devam ettiğini anlıyoruz.
-Çözümün her zaman var olduğu, sevgiyi yakalamanın ayrıntıları veriliyor.
-Bir solukta okunabilecek bir kitap...



*Küçük Kırmızı Aşk Kitabı – Nil Gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder