21 Haziran 2016 Salı

Erkeği Yönetme Sanatı *

-Kitabın arka yüzünde; “Erkek üzerinde etkili olmak ve onu yönetmek için sadece dişilik yetmez. Bunun için kadınca bir sanat gerekir. Başarılı olmak isitiyorsanız bu sanatı iyi öğrenmelisiniz! Çoğu erkek, kadın karşısında oldukça zayıftır. Bu zayıflıklar ya da bir anlamda zaaflar, kadınlar tarafından yönetilmeye o kadar yatkındır ki, şöyle desek yanlış olmaz; Erkekler dünyayı idare eder, kadınlar da anları!” tanıtımı yapılmış.
Kitaptan dikkat çekici kısa alıntılar:
-... .. “Değerli olduğunu bilme ve saygı görme” ihtyacı açısından da, evlilik büyük önem arz eder. ... ..
-Ancak bu değerin süreklilik arz etmesi, karşılıklı saygının sarsılmamasına bağlıdır. Ancak, kadınların, değer ve saygı görme ihtiyacını bütünüyle eşlerini yöneltmeleri potansiyel bir tehlike arz eder. ... ..
Erkeğin hayatını kontrol altında tutmaya çalışmak
-Kadınlar genellikle evli oldukları erkeği kontrolleri altında tutmaya çalışırlar. ... .. Mutlu olmak için erkeği kontrol etmek yerine, ona güvenildiği hissini vermek mutluluğa daha çok kapı aralayacaktır. ... ..
Yeterlilik hesabı yapmadan evliliğini başkalarınınki ile kıyaslamak
-Evliliği, kendi şartlarına göre değerlendirmeli iken, başkalarınnki ile kıyaslamaya kalkışmak yanlıştır. ... .. Kadın kıyaslamada kendini geride görürse, erkeğe sitem eder. Bu da erkeği gönülsüz etmeye yeter.
Erkeğin dünyasından uzak durmak
-Erkekle yatağa girmek değil, hayatına girmek önemlidir. Eşi olmak yetmez, erkeğin hayatına girmek için onunla dost olmak gerek. Bunun için de zevklerini, alışknlıklarını bilmeli ve ona göre davranmalı. Damak tadını hesaba katmadan yapacağınız yemeği telk başınıza yemek zorunda kalabileceğinizi bilmeniz gerekir. ... ..
Kadının tahammülsüzlüğü mutluluğa engel
Mutlu olmaya müsait kadın
Eşine hitabeden kadın olma gereği
-Elbette sağlıklı bir evlilik için erkeklik ve dişilik önemlidir. Ve de asla ihmal edilmemelidir. Bir kadının gözden düşmemesi için dişiliğin yanında, hatta onun da üzerinde erkeğine hitap eden biri olması gerekir. Eşine uzun süre
hitap etmek için dişilik yetmez.
-Erkeğe hitap etmenin ilk şartı, onun yanında bulunmaktan mutlu olduğunu göstermektir.
-kadının mutluluğu işte tam olarak buradan başlayacaktır. ... .. Erkek yanındaki kadını mutlu ve memnun görürse kendini başarılı addeder. ... .. Mutsuz erkek, istese de kadını mutlu edemez. ... ..
Erkekler hangi kadını daha çok sever?


*Erkeği Yönetme Sanatı – Dr. Hamdi Kalyoncu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder