18 Nisan 2020 Cumartesi

odessa

.. .. Konuğuna oturması için birkoltuğu gösterdi. Karşısındaki adam da Alman’dı. Eski bir SS subayı, şimdi Odessa’nın Bat Almanya içindeki örgütünün başıydı. Böyle üst kademedeki bir subay tarafından kişisel bir görüşme için Madrit’e çağrılmış olmaktan ötürü büyük bir şeref duyuyor ; bu buluşmanın otuz altı saat önce ölen Başkan Kennedy’nin ölümü ile bir ilişkisi olduğunu sanıyordu.  Yanılmamıştı.
General Gluecks yanındaki kahvaltı tepsisinden kendine bir fincan kahve doldurdu ve dikkatle büuük bir Corana yaktı.
“Avrupa’ya bu beklenmedik ve biraz de tehlikeli gelişimin nedenini belki tahmin etmişsinizdir” dedi. “Bu kırada gereğinden fazla kalmaktan hoşlanmadığım için hemen konuya gireceğim ve çok kısa konuşacağım.
Almanya’dan gelen küçükrütbeli, öne doğru eğilerek bekledi. Genetral devam etti:
“Bizim için çok iyi bir bahtlılık sonucu olarak, Kennedy artık ölmüş bulunuyor. Bu olaydan mümkün olan faydayı sağlamak için hiç bir şeyi ihmal etmemek gerek. Beni anlıyor musun?”
Genç adam istekle cevağp verdi:
“Prensip olarak elbette Generalim. Fakat hangi konuda?”
“Bonn’daki hainler ayak takımıyla Tel Aviv’deki domuzlar arasında söz konusu olan silâh pazarlığını amaçlıyorum. Bu silâh pazarlığını biliyorsun, değil mi? Şu sırada bile Almanya’dan İsrael’e hâlâ akmakta olan tankları, topları ve bütün öteki silahları?”
“Evet elbette.”
“Gelecek çatışmada tam bir zafere ulaşması için Mısır’ın davasna yardımcı olmak üzere örgütümüzün elinden gelen her şeyi yaptığını da biliyorsun?”
“Elbette. Oraya gönderilmek üzere birçok Alman bilim adamının toplanmasını örgütlendirmiş bulunuyoruz.”
General Gluecks başını salladı.
“O konuya daha sonra gireceğim. Benim sözünü etmek istediğim şey, diplomatik yollardan en güçlü
biçimde Bonn’a direnebilmeleri için, Arap dostlarımızı bu haince pazarlıktan mümkün olduğu kadar haberdar
etmek yolundaki siyasetimiz.
Araplar’ın bu protestoları, konu kendilerini çok tedirgin ettiği için, Alman siyasal çevrelerinde de bu silâh pazarlığına karşı çıkan güçlü bir grubunmeydana gelmesine yol açtı. Bu grup aslında bilmeyerek, silâh pazarlığından vaz geçilmesiiçin hükümet seviyesinde budala Erhard’a baskı yapmak suretiyle bizim hesabımıza çalışıyor.
“Evet. Anlıyorum Herr General.”
“İyi. Erhard şu ana kadar silâh gönderme işini önleyemedi.Fakat büyük duraksamalar geçirdi. Alman-İsrael silâh alış-verişinin kesildiğini görmek isteyenlerin bugüne kadar başlıca endişe konusu, pazarlığın Kennedy tarafından desteklenmesi: Kennedy’nin her isteğinin de Erhard tarafından yerine getirilmesiydi.”
“Evet. Çok doğru.”
“Ama Kennedy öldü.”
... ..
Savaş bittikten sonra, Kral Faruk Mısır’da hâlâ egemenliğini sürdürürkenb,nlerce Nazi ve SS örgütünün eski adamları Avrupa’dan kaçmışlar, Nil Nehri’nin kumlu kıyılarında kendilerine güven içinde bir barınak bulmuşlardı. Gelenler arasında bir bölük bilim adamı da vardı. Faruk’u deviren darbeden önce bile iki Alman bilim adamı , roket yapmak üzere kurulması düşünülen bir fabrikanın ön çalışmalarını yürütümek üzere Faruk tarafından görevlendirilmişti. Bu 1952 yılında olmuştu. İki bilim adamı da Paul Georke ve Rolf Engel’di.
Cemal Abdülnasır’ın Mısır’da yönetime el koymasını izleyen birkaç yıl süresince proje sallantıda kaldı. Fakat 1956 Sina Seferi Mısır kuvvetlerinin yenilgis,yle sonuçlanınca, Mısır’ın yeni diktatörü, İsrael’in bir gün topyekün yokedilmesi için yemin etti.
1961’de Moskova, Mısır’ın ağır roketler isteğine son ‘Hayır’cevabını verince, bir Mısır roket fabrikası kurulması konusundaki Georke/Engel projesi intikam duygusuyla yeniden canlandı ve kendi,lerine her türlü harcama yeteneği sağlanan Alman profesörlerle Mısırlılar büyük bir hızla çalışarak aynı yıl içinde Kahire’nin kuzeyindeki Helwan’da Fabrika 333 çalışmaya başladı. ... ..
... .. von Braun ve a arkadaşlarının Londra’yı dümdüz etmek için Peenemunde’de yaptıkları V.2 roketlerinin boy ve menziline eşit olduğuna dikkati çektiler.  ...
1961 sonlarında Alman bilim adamlarının toplanmasına başlandı. Bunların çoğu Stuttgart’taki Alman Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nde çalışıyorlardı.1954 Paris Andlaşması Almanya’yı başta nükleer fizik ve roket çalışmaları olmak üzere belirli alanlarda araştırma ve üretim yapmaktan alıkoyduğu için bu bilim adamları hayal kırıklığına uğramışlardı.... ..
.. .. Bu adamların başta gelenlerinden biri, savaş sonrası Almanya’dan alınıp Fransızlar tarafından Fransa’ya götürülmüş ve De Gaulle’nin uzay araştırmaları programının temelini kuran, Fransız Veronique roketinin babası Profesör Wolfang Pilz’d. Profesör Pilz 1962 başında Mısr’a doğru yola çıktı. Bir ikinci uzman da Dr. Heinz Kleinwatchter’di. İkisi de von Braun’un V.2alarına katılmış olan Dr. Eugen ve karısı Irene, Dr. Joseph Eisig, Dr. Kirmayer de Mısır’a gittiler, Hepsi de itici yakıt tekniğinde uzman olan kimselerdi.
Bunların çalışmalarının ilk sonuçlarını dünya, 23 Temmuz 1962 günü Faruk’un düşüşünün sekizinci yıldönümü nedeniyle Kahire sokaklarında düzenlenen bir geçitte gördü. El Şahire ve El Zafira adlarında; biri 500, öteki 300 kilometre menzilli iki roket.  ... ..
.. ..
“Ama ne tür bir nükleer başlık? Bu domuzlar için sadece yüksek evsafta patlayıcı kullanacağımızı düşünmezsin herhalde. Kahira ve Zafira’lardaki nükleer başlıkların değişik şekilde olmasını Başkan Nasır’a teklif ettik, o da çoşkuyla kabullendi. Bu nükleer başlıkların bazılarında konsantre edilmiş hıyarcıklı veba kültürü bulunacak;  toprağın  çok üstünde patlayacak olan bazıları da bütün Israel’e  Strontium 90 uışını saçaca. Birkaç saat içinde hepsiya vebadan, ya da gama ıişınları hastalığından ölmüş olacak. ... ..
... .. Bu roketler için güdüm sistemini planlamayı amaçlayan araştırmaları yöneten adam şimdi Baatı Almanya’da çalışıyor. Şifre adı Vulkan’dır. Hatırlayacağın gibi Vulkan, Yunan mitolojisinde tanrıların yıldırımlarını yapan demircinin adıdır.”

Vulkan’ın şimdi işlettiği fabrika transistörlü radyolar yapıyor. İşin dış görünüşü bu elbette. Fabrikanın araştıra kısmındaysa şı anda bir grup bilim adamı Helvan roketlerine uygulanacak olan güdüm sistemi çalışmalarını yapmakla uğraşıyor. ... ..


*odessa & Frederick  Forsyth

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder