25 Nisan 2020 Cumartesi

Takkeli Fravunlar *

...Cemaatlere göre kim iktidar ya da başbakan olursa evliyalık makamı onundur. Cemaatlerin pek çoğu durakta yani muhalefette beklemez ve amblemi ne olursa olsun iktidar otobüsüne binerler.
... ..
İhlas Grubu yürü ya kulum dedi...
AKP döneminde silinen vergi borçları ve TOKİ’nin İhlas’a verdiği devas ihalelelr birbirini izledi...
İhlas Finans olayı tabiri yerindeyse Allah’ı ve dini kullanarak yapılan büyük bir dolandırıcılık ve hatta soygundur.
İnançlı insanların “faiz haramdır” diye kandırılıp mütevazı tasarruflarının elinden alındığı bir tezgâhın örgütlenme biçimidir.İhşas Finans Kurumu Türkiye’deki fazisiz bankacılık teşebbüsünün ilk örneğiydi ve DYP-SHP iktidarı döneminde kuruldu.... ..
Milyonlarca Dolar Nereye Gitti
Gelelim İhlas Finans Kurumu’nın seyri ya da serüvenine..
İhlas Finans tahmin edilenin ötesinde mebduat topladı ve faiz  her ay kâr payı adı altında mudilere ödenmeye başlandı.
Toplanan mevduat ise yatırıma, şuraya buraya değil borsaya yönlendirildi ki batış sonrası yapılan incelemede toplanan paraların çok çok az kısmının kredi talebinde bulunan sanayiye aktarıldığı, büyük kısmının ise İhlas’ın içinde kullanıldığı belgelendi.
Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun kesin rakamlarına göre İhlas Finans’ta hortumlanan paranın toplamı 750 milyon dolardır.
Bu kadar büyük para nereye savruldu sorusuna gelince ....
Bir kısmı yurt dışına gitti.
Mesela ABD’nin Florida eyaletindeki Mami’de çiftlik evler projesi için binlerce dönüm arazi alındığını Enver Ören’den duymuştum. Arazi alındı ama inşaat yapılamadı ve proje fiyaskoyla sonuçlandı. ... ..
...Buna ilaveten TGRT için servetler saçıldı. Mesela Sibel Can.... .. Gülben Ergen... .. Seda Sayan... .. Muazzez Ersoy, Orhan Gencebay... .. Jülide Ateş... .. Murat Soydan... .. Barış Manço... .. Enver Ören sanat camiasının adeta rızık tanrısıydı....
Ülkücülükle ilk tanışamam
Tarih: 1975’in ikinci yarısı
... ..
Bugün geriye dönüp bakıldığında dürüstçe söylemek gerekirse o dönem Türkiye’de olan ya da yapılan bir fikir kavgası veya yercihi değil, gençlerin karşı saflarda konumşandırılıp birbirine düşürülmesiydi ki bu emperyal bir tezgâhtı.
Öyle, çümkü düşünün aynı şartlarda büyüdüğüm benim öz amcaoğlum çevresi nedeniyle devrimci, ben ise ortamımdan dolayı ülkücü olmuştum. Fikri anlamda brbirimizden hangi noktalarda ayrıldığımızı sloganların ötesinde ne o, ne ben bilmiyordum. ... ..
.....
Kanal 7 Kurulmadan Önce
... ..  Bu İslamcı kesimleden kime sorsanız onlar Allah’ın askerleridirler. Dolayısıyla harp zamanında hile yapmak onlar için mubah, çalmak ise ganimettir. Harp zamanı ise laik devler yıkılana kadar devam eder.
...Deniz Feneri olayını soruşturan savcıların başına getirilenler aslında her şeyin ilanı ve dolaylı itirafıdır. ... ..
... .. Evet bunlar İslâm adı ile kendi yaptıkları putlara tapıyorlar...
Siyasal İslamcıların en temel özelliklerinden biri de takiyyeci olmaları ve yalan söylemeleridir.
... .. Birbirinin zıddı olan ili görüşü değil gün, saat farkıyla seslendirebiliyorlar ve bundan zerre kadar rahatsız olmuyorlar.
... ..
Kâbe’yi Görünce Edilen Dua
... .. Burada aktarımı zor o manevi iklim hayatımın en anlşamlı ve heyecanlı sahneleriydi ki o mistik ziyafet ve ruh hali emin olun anlatılamaz.
... ..

AKP’nin Kurulması ve Önünün Açılmas

CIA Operasyonu ile Apo yakalanarak Başbakan yapılan Ecevit, hem ilerlyen yaşı ve kaybolan sağlığı sonucu, hem de ABD’ye Irak vbaşlamında diklenmesi ile Washington nezdinde Topal Ördek ilamn edildi. Çok sürmedi ipi de çekildi.

Ecevişt’in o dönem br yıl ara ile yaptığı iki Washişngton ziyaretşnş izleyen bişr gazeteci olarak ikincinin sonrasında verdiğim hükğüm gazetemdeki sütunuma “Ecevit intşihaer etti” diyeyansıdı.

Gerçekten de Ecevit Dick Cheney’le Oğul Bush’a Irak’a müdahale bağlamıda kırmızı ışık yakarken aslında TürkişyeNin onur bayrağını gmöndere çekiyordu ama öbğür taraftan kendi siyasi sonunu hazırlıyordu. Nitekim Kemal Derviş ve Bahçeli ile hazırlanan operasyonla koalison sonlandırıldı ve AKP’nin önü açıldı.

Hem Kemal Derviş’in koalisyona monte edilmesi hem de Bahçeli’nin Dervişle beraber erken seçim operasyonu yapması Hğüsamettin Özken’ı başbakan yapmak içindi….

Ecevit iş göremez hale geldiğinde çıkış yolu arayan Genelkurmay şöyle teklif yaptı:

“Demirel dışarıdan Başbakan yardımcısı olarak atansın ve fiili olarak hükümeti o götürsün…”

Bugüne kadar medyaya hiç yansımayan ve bana o dönem bu model için aracı olan DSP Milletvekili Gaffar Yakın tarafından aktarılan bu formüle Demirel hayır demezken Hüsamettin Özkan şile Ahmet Necdet Sezer engel oldular. O iki isim engel olmasaydı ne DSP parçalanır ne de dağılırdı. Dahası AKP’nin önü açılmazdı…

Özkan’ın kaşı çıkış gerekçesi hasta Ecevit’i istifa ettirip Başbakan olmak istemesi, Sezer’inki ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Demirel her şeye hakim olur ve karizmamı sıfırlar endişesiydi.

Bu arada Hürriyet’in Almanya’daki matbaa açılışında Hüsamettin Özkan’ın yanısıra Mesut Yılmaz ile Tansu Çiller’in davet edilmesi MHP bağlamında kuşkuya neden olduğundan koalisyonunçöküşüne bir başka gerekçe olarak sunuldu.Ancak yaptığım araştırmalar matbaa açılışına bu isimlerin gitmesinin tamamen tesadüf oduğunu oratya çıkardı. Zira aynı açılışta Tayyip Erdoğan da vardı.

Devlet Bahçeli’nin yayla şenlikleri esnasında kiminle yaptığı hâlâ sır olan uzun telefon görüşmesi sonrasında, üstelik partinin yetkili kurullarıyla istişare etmeden baskın yaparcasına erken seçim demesi öngörüsüzlük olarak izah edilemez. Çünkü söz konusu olan patinin ülkenin yönetiminden vazgeçmesi ve normal süreye bir buçuk yıl varken seçim kumarını oynamasıdır. Koalisyon sürecinde ylsuzlıklar bağlamında ANAP işle MHP’nişn arasının açılması da rutin bir hadise değidi. Belli ki Irak bağlamında ABD Türkiye’de hükümet değişsin ve kendisini destekleyecek bir siyasi heyet işbaşına gelsin istiyordu. Dolayısıyla ANAP’a karşı Beyaz Enerji, MHP’ye karşı Koray Aydın operasyonları gündeme getirildi… Operasyonu yapanalt kademe idealistti ama oyun yukarıda kurulmuştu.

Amaç belliydi. O da uzun  zamandır hazırlığı yapılan AKP’nişn önünün açılmasıydı.

AKP’nin bir ABD projesi olduğunun onlarca delilinden biri Namık Kemal Zeybek’e yapılan ziyaret ve ına edieln tekliftir.

ABD’nin Ankara Bğüyükelçiliğisiyasi mğüsteşarı, ziyaretine gittiği DYP Milletvekili Zeybek’e aynen şunları söylüyordu:

“Yeni bir siyasi oluşuma gidilecek ve yeni bir parti kurulacak. Başına da Tayyip Erdoğan geçecek. Sizi de orada görmek isteriz.”

Namık Kemal Bey’in Demokrat Parti sıfatını taşırken Ulusal Kanal’daki “Alternetif “ programımda açıkladığı bu müthiş bilgi ne ABD Sefareti ve ne de AKP tarafından hiçbir zaman yalanlanmadı.

… ..

Erdoğan ve Gül Abraham Foxman ile Ne Zaman Görüştü

… ..

Bu şekilde Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül’ün AKP’nin kuruluş sürecinde Dünya Yahudilerinişn en etkin örgütü olan ADL ve en etkin lideri olan Abraham Foxman ile buluştuğu ve icazet aldığı sayemizde kanıtlanmış oldu. … .. … ..

Düyun-u Umumiye Reisi Kemal Derviş

… .. Deviş bu süreçte yabancı sermayenin sadece bekçiliğini yapmadı, aynı zamanda yapılan siyasi operasyonlarda roller aldı.

Düşünün, bir ülkenin başbakanı kendi kabinesinde ve emrinde olan bir bakanına tamı tamamına 8 gün ulaşamadı ki bunu açılayan bizzat Ecevit’ti.

Ve bu bakan buna rağmen görevinde kalmaya devam edebilmiştir.

İşte bizim fetret devri dediğimiz hadise budur.

Aynı Kemal Derviş küresel iradeden emir geldiğinde, ekonomi dalgalanır şu bu demeden AKP’nin önünü açmak için “Erken seçim” işaretini verebilmiştir.

Türkiye’ye karşı yapılan siyasi perasyonun küresel aktörü olduğu bu şekilde açık ve net olan böyle bir ismin hâlâ bu ğülkede itibar görüyor olması, iş dünyası tarafından kucaklanması ve de ana muhalefet partisi CHP tarafından eller üstünde tuıtulması ayrı bir garabettir.

… ..

Fethullah Gülen’nin Özkök sevgisi

… ..

Dahası, Türk Sihalı Kuvvetleri bir bakışa göre Tayyip Erdoğan’ın önünü açtı, zira bir siyasetçiyi şiir okuduğu için hapisle cezalandırmak ancak onu ödüllendirmek yani kahraman yapmak adına olabilir… Tayyip Erdoğan’ın Siirt meydanında okuduğu malum şiire Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesinin askeri üyeleri hemen hapis diyerek aslında bir İmam Hatipli’den özgürlük kahramanı yaratmaya soyunmuşlardır. … Açıkçası biz bu işin gerisinde Pentagon ile NATO’nun olduğunu düşünüyoruz… Öyle, çünkü hadise gerekten Tayyip Erdoğan’ı imha olsaydı şiir okumaya ceza yerine İstanbul’da açılan Akbil misali bir yolsuzluk davası ile ceza verilebilir ve Erdoğan ömür boyu siyasetten men edilebilirdi..

Sade Diyarbakır DGM’nin kararı değil sonrasındaki pek çok gelişme Tayyip Erdoğan’ın emperyal irade tarafından baştan beri sırtlandığını teyit ediyor. … ..

Devlet Bahçeli Neden İstifa Etmedi

… ..   Seçim kaybeden liderler gitmeli. Ben de istifa edeceğim.

Bu açıklama üzerine önce Mesut Yılmaz sonra Tansu Çiller  partilerinden ayrılmak zorunda kaldılar. … ..

Mesela Alparslan Türkeş’in askerş doktoru olan Selim Kaptanoğlu Türkeş’in kendisine Bahçeli’nin MİT ajanı olduğunu söylediğini iddia etti.

Devlet Bahçeli hakikaten ilginç bir portre.

Varlıklı ve sıkı CHP’li bir aileden geliyor.

Hiç evlenmedi ve kendisi gibi hiç evlenmeyen kız kardeşi ile süpe lüks bir malikhânede yaşıyor.

Liseyi İstanbul’da azınlık öğrencilerinin yoğun         olduğu bir kolejde bitirdi.. … ..


*Takkeli Firavunlar & Sabahattin Önkibar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder