Kadın-Erkek Eşitliğinin Temelleri ve Anlamı
… .. Allah kadını erkek için değil, ikisini de birbiri için yaratmıştır. Kadının bu dünyada erkek insanların giydiği beden elbisesine erkeğin de kadın insanların giydiği beden elbisesine ihtiyacı vardır. (Bakara, 2/187) … ..
… ..
… .. (s.29)Kevser Sûresi’ ile cevaplarını aldılar ve Resûl-i Ekrem’in (S.A.) mübarek soyu kızı Fatıma (A.S.) ile devam etti. Resûl-i Ekrem (S.A.), kadını erkek cinsi karşısında düşürüldüğü ikinci sınıf insan konumundan kurtardı. … ..
… .. İslâm, kadını erkekten aşağı gördüğü için değil, bireysel özellikleri dolayısı ile erkeğe bazı görevleri yüklemeyi daha uygun gördüğü için, bir imtiyaz değil bir görev demek olan”evlilik birliği resiliğini” erkeğe yükler. Ne var ki bir görev demek olan evlilik birliği reisliğinin reisliği etrkeğe verilmekle, erkek cinsinin kadın üstünlüğü tanınmış olmaz. Erkeğin durumu “primus inter pares” (first among equals / eşitler arasında önce) olmaktan fazla birşey değildir. ve reislik durumunu kötüye kullanmaması için tedbirler alınmıştır. … ..
… ..
(170)Gökalp, kadınları kastederek şöyle diyordu: “Bu mahlûklar nasıl hakir olur şer’in gözünde?;’/ Bir yanlışlık var mutlaka müfessirin sözünde.” Doğru söylüyordu. Kadın ikinci sınıf insan olarak görülüyorsa, bu değer