1 Ekim 2016 Cumartesi

Küçük Kırmızı Aşk Kitabı *

Ne tesadüf
... .. gerçek sevgi bir talih oyunu değildir.
-Sevgiyi bulmuş ve sürdüren kişilerin de hayatında bir zamanlar bu sevgiyi yaşadıkları sevgilileri, eşleri yoktu. Şimdi var. ... ..-Yağmur belli koşullar altında yağar. Ağaçlar belirli koşullarda meyva verir, bitkiler belirli koşullarda çiçek açar. Doğada her şeyin koşulları, yasaları var; sevgiyi bulmanın ve korumanın da.
Aşk nedir?
Üç ‘Aşık’ Beyin
Eski Beyin Nasıl Muhakeme Eder?
Eski Beyin İçin Zaman Yoktur
Nasıl Aşık Oluruz
-... .. Âşık olmanın temel nedei eski beynimizin, partnerimizi ebeveynimizle karıştırmasıdır.
-Âşık olduğumuz kiş, bizi yetiştiren insanların olumlu ve olumsuz özelliklerini taşır. Eski beyin “ebedi şimdi”de olduğu ve dış dünyayı bir sis içinde algıladığı için, çocukluk ortamını yeniden yaratmaya çalışır. Çünkü çocukluğumuzda yaşadığımız psikolojik ve duygusal incinmeleri telafi ederek kendini iyileştirmeye çalışır. ... ..
-Çocukluk travmalarının ille de devasa boyutlarda olması şart değil. En iyi koşullarda büyümüş olsak bile, görünmez incinmelerle dolu oluyoruz. ... ..ebeveynlerinde olmayan özellikleri seçmeli. Aşırı koruyucu ebeveyn yerine özgür bırakan eş seçilmeli.
-... .. Mantıken  insanlar eş, sevgili seçiminde ebeveynlerinde olmayan özellikleri aramalı değil mi?
-Terk eden ebeveyn yerine, güvenilir bir eş seçilmeli. Aşırı koruyucu ebeveyn yerine özgür bırakan eş seçilmeli. Alklolik ebeveyn yerine alkol kullanmayan eş seçilmeli.

-Ama bu  muhakemeyi yeni beyin yapar. Eş seçimini ise eski beyin yapar. Zaman boyutu olmayan eski beyin. Çünkü eski koşulları yeniden yaratıp, anne babayı “düzeltmek” ister.
Doyumlu ilişki   &   Sevgi ilişkilerinin temel amacı
-... .. Partneriniz sizin kurtarıcınız ya da ebeveyniniz değilidir. Sizin beklentilerinizi karşılayarak sevginizi hak etmek, onun dünyaya geliş amacı değildir.
-Ne tür bir ailede yetişirsek yetişelim hepimizin çocukluğuna ait yaraları var. Duygusal yaralar. Bunların çoğunu bilinçli olarak hatırlamıyor olsak bile, bilinçaltımız bu yaraların kayıtlarıyla doludur. Sevgi ilişkilerinin temel amacı çocukluk yaralarını iyileştirmektir.
-Yarası olan bir insan sağlıklı olamaz ki. Bu yaralar, ilişkinin büyülü evresi geçtikten sonra kendisini çeşitli kılıklarda ifade eder; değersizlik ve güvensizlik duyguları, kıskançlık, güç mücadelesi gibi. Öncelik, kişinin sağlığına kavuşmasıdır.
-Nasıl mı? İlişki içinde eşinizden, sevgilinizden beklentilerinize odaklanmak yerine, bu beklentilerinizin altında yatan tamamlanmamış çocukluk ihtiyaçlarınızın farkına varmayı, onları tanımayı öğrenerek. Böylesi bir duyarlı bakış açısı ile sıradan olaylar bile anlam kazanmaya başlar.
-İhtiyaçlarınızı ve arzularınızı partnerinize anlatma sorumluluğu size aittir. Ondan kâhin olmasını bekleyemezsiniz.
-... ..
-Partnerinizi maniple ederek isteklerinizi elde etmek / haklı çıkmak için sarf edeceğiniz enerjiyi, kendinizi geliştirmek, güçlendirmek ve eşinizin gelişimine destek olmak için kullanmayı seçmek mutlu bir ilişkinin temelidir. Haklı olmak yerine mutlu olmayı seçin.

İki kişilik mutluluk

-Çocukluk yaraları iyileştikçe kişi bütünleşir.
*Küçük Kırmızı Aşk Kitabı – Nil Gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder