27 Ekim 2016 Perşembe

Yaşadıklarım Paylaşamadıklarım *

-E.Tuğg. Ünal Karaosmanoğlu kitabının arka yüzündeki tanıtmda aşağıdaki soruları dile getiriyor:
*MOBESE kurulması ve jandarmanın sorumluluk sahalarının polise devri neyin işaretiyd,?
*”Askeri Vesayeti” kaldırmak adına neler oldu?
*Emniyet ve Yargı içerisindeki paralel yapı mensupları nasıl işbirliği yaptı?
*Silvan saldırısının bilinmeyenleri nelerdir?
*”Toplam Kalite Yönetim çalışmaları” kimler tarafından nasıl soruşturmaya dönüştürüldü?
*Adana İl Jandarma Komutanlığı’nda FETÖ’nün izleri tespit edildiği halde neden müdahale edilmedi?
*MİT TIR’larını durduran savcılar nasıl kumpas hazırlığına girdiler?
*FETÖ, TSK aleyhinde yayın yapan internet sitelerini nasıl kullandı, kimler istifade etti?
*(E) Org. Necdet Özel ödül töreninde ne demek istedi?
-Bir Jandarma Generalini kurumdan ayrılmaya götüren nedenler nelerdi?
Kitap ilgi çekici, olayların tarih sırasına göre anlatıldığı “ceride” şeklinde. Ülkemizde ağırlıklı gündem oluşturmakta olan sorunların perde arkasına ışık tutuluyor. Konu ile ilgilenenler için kaynak bir eser. Takdir edilmeye değer... emeğin eseri bir kitap: Kısa alıntıları paylaşalım:
-... .. Anılan dönem, Büyük Ortadoğu Projesi’nde dikte edilen “Ilımlı İslam Politikası” adına Fethullah Gülen hareketinin yaygınlaştırıldığı dönemdir.
-... .. (E.) Org. teoman Koman... .. MİT Müşteşarlığına gelmesi... ..
-(E.) Org. Rasim Betir... ..
-(E.) Org. Işık Koşaner... ..
-(E.) Org. Necdet Özel... ..-(E.) Org. Necdet Özer, Jandarma Genel Komutanı olmadan önce, Diayarbakır Jadarma Bölge komutanı olduğum (2009-2010) dönmede, Malatya da 2’nci Ordu komutanıydı.  Teröristle mücadelede daha önce “Ara-Bul-Etkisiz Hale Getir” (aktif bir uygulamakonsepti uygulanırken kendi döneminde ”Bekle-Gör-Etkisiz Hale Getir” (savunmayı esas alan pasif bir uygulama) konseptinin uygulanmasını sağlamıştır.

--(E.)Org.Bekir Kalyoncu; ... ..
“Askeri Vesayetin kaldırılması”
Danıştay Saldırısı
Atabeyler Operasyonu
Hrant Dink’in Öldürülmesi
Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’na Aday Gösterilmesi ve 27 Nisan Bildirisi
Ergenekon Operasyonu
Adalet vekalkınma Partisi’ni Kapatma Davası
Pararlel Yapı Tarafından Usulsüz Dinleme
Emir ve Komuta İlişkileri
-... .. “Çözüm Süreci” denilen süreç nedeniyle Diyarbakır-Bingöl  karayolu 26 gün süreyle kapatılmış, Lice’ye sözde şehitlikler yapılmış, karakol inşaatları engellenmiş ve tüm bunlar “çözüm süreci” adı altında sineye çekilmiştir.
(E.) Org. Nevdet Özel Dönemi
-... ..  yazılı emir çıkarmaktan imtina edildiği bir dönemdir.... ..
-... .. Öldüre öldüre bitiyor mu? karakolda bölükte sağlam durun dediğinde İl Jandarma Komutanı ile şaşınlıkla birbirimize bakarak ... ..
-.... .. Aralık 2015’te başlayan şehirlerdeki çatışmaların altyapısı, önceki yıllardaki yanlış uygulamaların sonunda oluşturulmuştur.
-... .. Şehirlerde tahkimat oluşturan, eleman kazanımlarını azami seviyeye çıkaran, patlayıcı madde ile silah ve mühimmatı sevk ederek direnişi örgütleyen BTÖ ve işbirlikçilerinin, serbest hareket etmelerni hangi uygulamalar sağlamıştır.
Türk Sihalı Kuvvetleri Aleyhinde Yayayın Yapan İnternet Siteleri
-... .. “paşakeyfim.net”... .. terörihaneti.org”... .. sitelerinin yer sağlayıcılarının sırasıyla private registtration by arvixe adres; po box 14738 san luis obispo/calfornia/ABD , registration prvate domains by proxy Ilc adres; scott/Arizona/ABD olduğu... ..
... ..
Silvan Saldırısı
Adam Kaçırma Olayı
-03 Temmuz2011-12 Temmuz 2011 tarihleri arasında ... .. Lice Gökçe Köyü... ..
Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’na Silahlı Saldırı
7’nci Kolordu Komutanlığı Trafından Operasyon Planlanması ve İcrası
Silahlı Çatışma
Silahlı Çatışma Sonrası
Tahkikat Heyetlerinin İncelemeleri
Genelkurmay Başkanlığı Tarafından “Tahkikat Sonrası Yapılan Basın Açıklaması”
-... ..Güdümlü eli kalem tutanlar, planlayııcılar, eyleme dönüştürenler şimdi neredeler? Yurt dışına kaçtılar, tutuklandılar, açığa alındılar, ihraç edildiler. Bütün bu gelişmelerin hiç birisi tesadüf değildir, birbiri ile irtibatlı ve bir yapı tarafından da yönlendirilmektedir.
-Yukarıda bahsettiğim bir kısım basın organları da bunların işbirlikçileriydi. Medya yoluyla iitibarsızlaştırmak, sahte ihbar mektuplarıyla sözde savcılara sorşturma başlatmak, Emniyet’teki elemanlarıyla usulsüz dinleyerek sahte delil  toplamak ve hemen sonrasında da sistem dışına çıkarmak hedefleriydi. ... ..
-... .. J. Gn. K. (E.) Org. Bekir Kalyoncu’da bu konunun yine etrafından dolaştı. ... ..
-... .. Sözüm devam ederken (E.) Org. Bekir Kalyoncu tarafından;
            Bana ne kamp yerlerinden” dedi.
            “Komutanım, gelenlerin kabulü ve çevre emniyeti...”
            “Beni ilgilendirmez, siz görevinizi yapmamak için mazeret ileri sürüyorsunuz” diyerek konuşmamı yarıda kesti.
-Bugün gelinen durum herkes tarafından bilinmektedir. Bu günleri anlayabilmek için zamanında sahada görev yapan yetkililerin görüşlerini dikkate almak ve tedbir geliştirrmek, hatta siyasi iradeyi uygun yer ve zamanda bilgilendirmek, endişeleri iletmek devlet adamlığının en büyük sorumluluklarındandır.... ..
-Üst yönetici konumundakiler açısından proaktif olmayı gerektirir. Öngörüsahibi olmayı gerektirir. İkbal beklentileri ülkenin bekasının önüne geçmemelidir.
-... .. (E.) Org. Nusret Taşdeler’in savunmasında belirttiğiüzere; Ziya GÖKALP (!(/%-1924)’in, “Güneş bulut altına inebilir, fakat hakikat güneşi uzun müddet bulut altında kalmaz sözünde anlamını bulduğu gibi, hiçbir karanlık güç odağının, yüce Türk milletini, Adalet Güneşi’nin aydınlığından uzun süre mahrum bırakmayacağına eminim.
Döneimi Jandarma Genel Komutanı İle Özel Görüşme
-... .. “Bizim de halimizi görüyorsun” dedi.
-Evet, benim açımdan bu cevap komutanlık nosyonu içerisinde bulunan; astlarına güven telkin etmek, geleceğe güvenle bakmak, komutana olan inanç ve sadakatle bağlılık kavramları açısından kırılma noktası olmuştur. Aldığım cevabı acizliğin bir ifadesi olarak değerlendirdim.
-.... .. slarının hakkını ve hukukunu koruyamayan kendi hakkını da koruyamaz.
            Demek istediğim,
-Astlarına karşı hakkaniyet içerisinde bulunmayanların, kendilerinin de hakkaniyetsizlikle karşılaşmaları kaçınılmazdır.
(E.) Tuğgeneralden (E) Orgenerale Sitem Dolu Mektup
-... .. İnanmıştık, güvenmiştik, hak ve adaletin olduğunu sanmıştık, yanılmışız, iftita atanların başarılın olduğunu gördük, gerçekleri gördüğümüzde kötü olduk, ilk defa duyuyormuş gibi davranıldı, tasfiye edildik. ... .. Umarım huzurlusunuzdur. mutlusunuzdur, vicdanınız rahattır, yastığa başınızı koyduğunuzda rahat uyuyobiliyorsunuzdur. Bu dünyada ve ahrette hakkımı helal etmiyorum. Tutum ve davranışlarınızdan dolayı, hakkaniyetsiz uygulamalarınızdan dolayı, personelinize sahip çıkmadığınız için , otuz dört yıllık askerlik yaşamıma, âşık olduğum Jandarma’ya veda etmek zorunda kaldım....”
... ..
*Yaşadıklarım, Paylaşamadıklarım “15 Temmuz 2016’ya Giden Yol...” – Ünal Karaosmanoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder