10 Eylül 2014 Çarşamba

Milli iradeye darbe *

-...Erdoğan hükümeti kendisine yönelik her eleştiriyi ve hukuka uyma çağrısını “milli irade”ye saldırı ve/veya darbe girişimi olarak yaftalamayı bir süredir alışkanlık haline getirmiş bulunuyor.
-Oysa, demokratik bir rejimde yöneten çoğunluğu eleştirmek ve ona muhalefet etmek hem
olağan bir durum ve hem de bir haktır; onun için hükümete karşı çıkmayı “darbecilik” olarak yaftalamak insan zekasıyla alay etmektir.
-Ayrıca , hükümet karşıtı her tutum alışı “darbe” olarak yorumlamak, hükümetin demokratik yoldan değiştirilemeyeceğini ilan etmek demektir.
-Kaldı ki, bugün Türkiye’de AKP hükümetine karşı darbe yapabilecek herhangi bir güç de kalmamıştır. Çünkü, bugün gelinen noktada bütün devlet kurumları doğrudan, medya ise kısmen doğrudan kısmen dolaylı olarak hükümetin kontrolü altındadır.
-Hatta eski “derin devlet” de son yıllarda hükümetle gayet uyumlu çalışmaktadır. Tükiye’de darbe yapabilecek tek üç olan silahlı kuvvetlerin de bugün ne böylebir eğilimi ne de iradesi vardır.
-Eskiden şikayet ettiğimiz anlamda bir “bürokratik vesayet”in varlığından da artıl söz edilemez. Yargının bu soruşturmalardaki tutumu da böyle bir iddiaya dayanak gösterilemez, çümkü demokratik bir rejimin vazgeçilmez şartıdır.

*Batsın Böyle Gazetecilik – Derya Sazak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder