19 Şubat 2022 Cumartesi

Asılı Dağ'ın Kâhini *


… .. Asılı Dağ, gerçekte “asılı” değildi ama öyleymiş gibi duruyordu. Yetmiş beş derecelik bir eğimle yatık duran devasa kütle, kasabanın dışında yeni inşa edilen 100. Yıl Parkı ‘nın tamamını gölgesiyle kaplayarak onu sıcak yaz günlerinin öğle sonrası güneşinden koruyordu.Bu o kadar çarpıcı bir doğa harikasıydı ki, televizyon belgesellerine, National Geograhic ve Canadian Geographic  dergilerine ve sayısız gezi yayınına konu olmuştu. Dünyanın dört bir yanından insanların Tory’ye akın etmesinin nedeni işte buydu. .. ..
... .. 

… .. Çocuklara matematiği sevdiren Kraliçeyi Kurtarmak romanının yazarı Vladimir Tumanov, bu kez tarihten gerçek bir serüvenin kapısını aralıyor. Batı Anadolu mitolojisindeki “sözüne inanılmayan kâhin” Kassaandra karakterinden esnlendiği soluksuz macerada, insanın doğaya verdiği zararların sonuçlarını düşündürüyor.

Coğrafyaya merak uyandıran ikinci romanı Haritada Kaybolmak gibi, yazarın bu romanı da dünyada ilk kez Türkiye’de yayımlandı.


Kassandra, on ikinci doğum gününe uyandığı sabah, yıllar sonra gelen gizemli bir mektup bulur. Kendi el yazısıyla yazılmıştır ve büyük felaketi haber vermektedir, üstelik günü ve saatiyle! Dehşete düşer, kendisi dışında herkesin yaşamın ı kaybetmesine neden olacak bu felaketi engellemek için çırpınır. Ancak, Jay dışında kimse ona inanmaz ve ailesinin hayatı da kâbusa döner. Felaketin yaşanacağı saat hızla yaklaşmaktadır….

… ..

Rollins’liler, kimseye zarar vermediği ve kasabanın ikinci turistik ilgi odağı olduğu için, bayraklı kadından rahatsız olmuyordu. Turistleri ben çok çeken şey Tory Heyelanı ve Tory Heyelanı Müzesi’ydi.

Asılı Dağ’ın bütün Tory halkıyla birlikte yok olduğu gün, seksen kilometre çevredeki yegâne kasaba olan Rollins’in önü açılmıştı. Tory, Asılı Dağ nedeniyle iyi bilindiği için, heyelan bütün dünyada büyük ilgi uyandırdı … ..





*Asılı Dağ’ın Kâhini & Vladimir Tumanov

Özgün adı: Cassandra’s Mountain

İngilizce aslından çeviren: Mine Kazmaoğlu

Günışığı Kitaplığı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder