2 Aralık 2015 Çarşamba

Küçük Kaptan *

Hollanda, 1925 doğumlu Paul Briger’in çocuklar için yazdığı roman sürükleyici bir dille kaleme alınmış.Hiçbatmaz adlı teknenin kaptanı Küçük Kaptan, arkadaşları Tombul Erik, Marinka ve Ürkek Thomas ile birlikte birlikte, bir an önce büyümek amacıyla Hiçbatmaz’a atlayıp “Uzunlar Adası’na gider. Hiç de kolay olmaz gidişlei. Annelerle babalar izin vermezler çocuklarının bu serüvenine atılmalarına. Zaten büyükler böyle bir adanın vatlığına da inanmıyorlardır. Yine de, bizim dört kafadar, tüm engellere göğüs gererek başlatırlar bu yolculuğu. Kendilerini hangi tehlikelerin beklediğini bilmeden....
Tekne
Büyük Dalga
Süslükent
Ejderhalar Geçidi
Uzunlar Adası
Dev
Kurtarma
Esrarengiz Ada
Korsanlar mı?
Ağaçta
Aslan Terbiyecisi
Denizciler Nerede?
Denizci
Ateş Dağı
Açık Denize Doğru
Sizli Şehir
Tutsaklar


Ürkek Thomas
Gökkuşağı Kadının Gizi
-... .. "İyi düşün," dedi kadın. "Sakın unutayım deme, arkadaşların Soluk Başkan'ın önüne çıkarılırsa onun her sözüne baş sallasınlar, her şeye 'evet' diye yanıt versinler. Soluk Başkan 'evet efendimciler'den hoşlanır. Bir kaç yıl sonra da onları bırakır. Yoksa..." ... ..
-Küçük Kaptan: "Hızlı anlat,"  diye bağırdı. "Zaman kısa. Gus'la Dirk'i alıp götürdüler bile.
"Burada Soluk Başkan diye biri var," dedi Thomas. "Korkunç bir adam. Onun için her şey böyle gri ve sevimsiz. Hiçbir şeye izin vermiyor. Her şeyi yasaklamış. Hep öfkeli. Hep kederli. Herkes acı çeksin istiyor. Bu yüzden, şehirdeki bütün renleri kaldırmış.  ... ..
On Üç ŞamdanRenk Cümbüşü
Güzel Galatea

Ayrılış
*Küçük Kaptan – Paul Biegel






































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder