1 Ekim 2014 Çarşamba

Aynı insanla uzun süre yaşamak *


Hayal kırıklıkları
-Sorun yüzeyde oldukça basit- ve çözümsüz- gözükmektedir.  Aynı insanla uzun süre yaşama programı genelde, özellikle de cinsel ilişkiler alanında skıcı ve boğucu bir hava yaratmaktadır. Dolayısıyla yavaş yavaş soğuma ve kopma kaçınılmaz gibidir. ...             .. Monoton ve sıkıcı geçen yıllardan ötürü evliliğin olanca parlaklığını, canlılığını, ruhunu
yitirdiğini görmek, yüzeysel bir gözlemdir.
-Evlilik sorunlarının altında yatan gizli güçleri görmek gerçekten zor değildir, ama bu uçurumun kıyısından aşağılara şöyle bir bakmak kadar ürperticidir. Evlilikteki boşluğun, basit bir yorgunluk yüzünden değil, ayrıca alttan alta işleyen ve kaynakları saptanmamış gizli yıkıcı güçlerin ürünü olduğunu; evliliğin hayal kırıklıklarının, kuşkunun, düşmanlığın ve nefretin tohumlarını bereketli topraklar üzerinde ekilmesinden başka bir şey olmadığını kavramak için Freud’un görüşlerini öğrenmek gerekmez.
-Bu güçlükleri, özellikle de kendi içimizdekileri bulup ortaya çıkarmaktan hoşlanmalıyız, çünkü onlar bizim için gizemli, anlaşılmaz şeylerdir. ... ... eğer evlilik sorunlarına psikolojik bakış açısından yaklaşıp, irdelemeyi gerçekten istiyorsak, .. derinleşmemiz gereken bilinçlenme, işte bu tür bilinçlenmedir.

* Kadın Psikolojisi – Karen Horney

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder