21 Ağustos 2014 Perşembe

iPhone 4 & antennagate skandalı*

-iPhone 4, Haziran 2010’da piyasaya sürüldüğünde muhteşem görünüyordu, ama kısa sürede bir sorun olduğu fark edildi: Telefonu belirli bir şekilde tuttuğunuzda .... problem çıkabiliyordu. .... iPhone 4 çoğu elektronik cihazın aksine canlı testlere tabi tutulmamıştı. Dolayısıyla kusur,
insanların telefonu satın almak için akın etmelerinden önce keşfedilemedi. .... Söz konusu cihaz iPhone 4 gibi herkesin üstünde odaklandığı bir ürün olmasa, birkaç arama yapma meselesi haber olmayabilirdi. Ama “Antennagate” adı verilen skandal Temmuz başında, Consumer Reports’un .... iPhone 4’ü anten sorun u yüzünden tavsiye edemeyeceğini söylemesiyle ortaya çıktı.
-Jobs ... başta savunmaya geçti ....
-Levinson biraz mütavazılık tavsiye etti.  “Bir terslik olup oladığını anlamaya çalışalım,” dedi.  .... yönetim kurulu odasında bululşmaya karar verdiler. .... Jobs ....  “Peki ne yapmamız gerekiyor?
-McKenna .... “Gerçekleri, verileri basına açıkla,” dedi .... “Küstah görünme, ama kararlı ve özgüvenli görün.”  Jobs’ın özür dilemesini iteyenlere karşı çıktı .... McKenna “hayır” dedi. “Basın toplantısına kuyruğunu bacaklarının arasına kıstırarak gitme,” diye tavsiyede bulundu. “Sadece şunu söyle: Telefonlar kusursuz değil, biz de kusursuz değiliz. İnsanız ve elimizden geleni yapıyoruz; işte veriler.”
-Bu stratejide karar kıldılar.
-Konu küstahlık algısına gelince, McKenna bunu fazla kafaya takmamasını öğütledi. ....

*Steve Jobs – Walter Isaacson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder