21 Ağustos 2014 Perşembe

Lisa*

-Lisa’ya neredeyse herkese olduğu kadar değişken davranıyordu. Onu bazen kucaklıyor, bazense terk ediyordu. Bir gün şakacıyken başka bir gün soğuk davranıyordu veya gelmiyordu. ”Lisa aralarındaki baba kız ilişkisinden emin olamıyordu asla,” ... “Onun doğum günü partisine
Steve de gelecekti, ama çok geç kaldı. Lisa epey kaygılanmıştı. ...babasının sonunda geldiğini görünce sevindi.”  Lisa da değişken davranmayı öğrendi. Yıllar geçtikçe ilişkileri inişli çıkışlı olacaktı ve araları açıldığında tekrar yakınlaşmaları ortak inatçılıkları yüzünden gecikecekti. Bozuştuktan sonra aylarca konuşmadıkları oluyordu.  İkiside ilk adımı atmakta, özür dilemekte veya yakınlaşmaya çalışmakta iyi değildi.
-Bir psikiyatri kitabında Narsist Kişilik Bozukluğu’nu tesadüfen okuyunca, Jobs’ta bütün semptonların bulunduğuna karar verdi. “Bire bir ondanbahsediliyordu sanki; yaşadığımız sorunların öyle çoğunluğuna açıklama getiriyordu ki; Steve’in daha düşünceli veye daha az benmerkezci bir insan olmasını beklemenin kör bir insanın görmesini beklemek gibi olduğunu fark ettim.

*Steve Jobs – Walter Isaacson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder