21 Ağustos 2014 Perşembe

Kanserle mücadele & en doğru seçenek*

-Ekim 2003’te ... .... pankreasında tümör olduğunu söylediler. Hatta bir tanesi hayatındaki yarım kalmış işleri tamamalamasını tavsiye etti; Jobs’ın sadece birkaç aylık ömrü kaldığını söylüyordu kibarca.
-“Temel mesele vücudunun kesilip açılmasına gerçekten hazır olmamasıydı,” diye anımsıyordu
.... “İnsanı böyle bir şeye ikna etmek güçtür. .... “Steve kendini iyileştirmek için ..... .... kökü gibi şeyler yemeye çalıştığı sıralarda benimle konuştu ve ona deli olduğunu söyledim,” diye anımsıyordu ....
-Jobs diyet tedavilerinden bahsedince Levinson “Kanser öyle bir şey değildir,” diyordu ısrarla. “Ameliyat olmadan ve onu toksit kimyasallarla bombardımana tutmadan kurtulamazsın.” Beslenmeye dayalı alternatif tedavi yöntemlerinde çığır açmış diyet doktoru Dean Ornish bie Jobs’la uzun bir yürüyüşe çıktı ve bazen modern tıbbın en doğru seçenek olduğunu ısrarla anlatmaya çalıştı.. “Gerçekten ameliyata ihtiyacın var,” dedi Ornish ona.
-Jobs Ekim 2003’te teşhis konulmasından sonra dokuz ay direndi. Bunun bir sebebi gerçekliği çarpıtma sahasının karanlık tarafıydı. “Bence Steve .... .....  dünyayı iradesiyle öyle kılmaya çalışıyor,” diye yorumda bulundu Levinson. “Baen işe yaramıyor. Gerçeklik amansız.” Jobs’ın muhteşem odaklanma yeteneğinin olumsuz tarafı, uğraşmak istemediği şeyleri filtrelemeye korkutucu bir şekilde hevesli olmasıydı. Bu pek çok başarısını mümkün kılsa da ters tepebilirdi. ..... Jobs ailesi ve evliliğiyle ilgili kişisel meselelere, mühendislik ve ticari sorunlara, sağlık ve kanserle ilgili meselelere sırtını dönüveriyordu bazen.

*Steve Jobs – Walter Isaacson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder