21 Ağustos 2014 Perşembe

Mazlum & Kibir*

Steve Jobs; uçarı, haşarı, deli dolu, kavgacı, hippi hayat tarzını benimseyen, yıkanmadığı için kokan, okulunu ve girdiği işleri çabucak bırakabilen deli dolu yaşayan bir tablo ile insanı şaşırtıyor. Çalışma arkadaşlarına sert tepkiler verebilen, inandığı fikirlerini agresifçe savunan yapısı her zaman haklı olduğu anlamına gelmiyordu.  Kişiliği, tutkuları, mükemmeliyetçiliği, olumsuz yönleri, sanatçılığı, şeytanlığı ve  iş ve hayatın akışını kontrol etmek konusundaki takıntısı ile yenilikçi ürünler ortaya çıkarma kabiliyeti içi içe geçmiş özellikleri arasındaydı.
-Apple’ın mazlum olduğu dönemlerde Jobs’ın diklenmesi, hatta küstahlaşması sorun çıkarmayabiliyordu. Ancak Appl’ın mobil pazarın hakimi olduğu dönemde onun yaptıkları “kibir” olarak algılanabiliyordu.
 Çevresinden gördüğü tahammül ise daha da şaşırtıcı. Bunun karşılığında “farklı düşün” sloganını veciz hale getirmeyi başarabilen yapısının geri planının keyifle okuyabilrsiniz. Merak, hayal gücü, kusursuzluk tutkusu, mükemmeeliyetçilik, azim, tasarımcılık, girişimcilik ve değer üretilmesi anlayışının teknoloji ile birleştirilmesi ve bu durumun kişisel bilgisarlarda, müzikte, animasyon filimlerinde, dijital yayıncılıkta, telefonlarda, tabletlerde gelinen seviyenin görünmeyen yüzünü bize anlatıyor.

*Steve Jobs – Walter Isaacson

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder